BMW: Un Brexit fără acord ar putea costa industria auto 10 - 11 miliarde de euro

BMW: Un Brexit fără acord ar putea costa industria auto 10 - 11 miliarde de euro
scris 9 oct 2020

Directorul financiar al Bayerische Motoren Werke (BMW), Nicolas Peter, a afirmat joi că separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană ar putea costa furnizorii și producătorii auto până la 11 miliarde de euro, dacă nu se va ajunge la un acord comercial post-Brexit, transmite Reuters.

BMW a cheltuit peste zece milioane de euro anul acesta pentru a se pregăti pentru Brexit, le-a spus Peter jurnaliștilor. Acesta a adăugat: "Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) estimează că ar putea costa furnizorii și producătorii auto între 10 și 11 miliarde de euro. Avem nevoie de un acord comercial post-Brexit. Și, chiar și atunci, trebuie să fie unitar. Avem un sistem de fabricație 'just-in-time' (exact la timp), astfel încât procesarea administrativă în vămi trebuie să fie eficientă", scrie Agerpres.

DECIZIE Toți elevii: gratuitate pe transportul local și județean, de orice fel, pe durata întregului an CITEȘTE ȘI DECIZIE Toți elevii: gratuitate pe transportul local și județean, de orice fel, pe durata întregului an

În plus, Marea Britanie ar trebui să continue să țină pasul cu cerințele UE privind emisiile, astfel încât producătorii auto să poată oferi aceleași mașini în toate piețe europene, a declarat Peter.

Cererea solidă pentru vehicule electrice și hibride a ajutat BMW să rămână în frunte în cazul țintelor prevăzute pentru reducere a emisiilor pentru 2020, a afirmat directorul financiar al grupului german.

Și producătorii auto japonezi Toyota Motor și Nissan Motor vor cere autorităților de la Londra să îi despăgubească, în cazul în care Guvernul britanic nu va ajunge la un acord comercial post-Brexit cu Uniunea Europeană, potrivit unui articol publicat luni în cotidianul financiar Nikkei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
brexit