BMW va investi masiv în Marea Britanie

BMW va investi masiv în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 sep 2023

Bayerische Motoren Werke (BMW) va investi mai multe milioane de lire sterline în producția de mașini electrice Mini din Marea Britanie, o decizie care va asigura păstrarea a 4.000 de locuri de muncă, a anunțat Kemi Badenoch, ministrul britanic pentru Afaceri și Comerț, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Kemi Badenoch vizitează luni uzina Mini din Oxford, pentru a anunța investiția, care, conform autorităților de la Londra, "este efectul sprijinului cuprinzător și extins al Guvernului", scrie Agerpres.

VIDEO CNAIR pregătește o expertiză a viaductului de la Aciliu, de pe autostrada A 1, unde au apărut fisuri CITEȘTE ȘI VIDEO CNAIR pregătește o expertiză a viaductului de la Aciliu, de pe autostrada A 1, unde au apărut fisuri

Oficialii nu au precizat suma exactă a investiției, dar susține că valoarea totală a investițiilor în sectorul auto a depășit în ultimii ani 6 miliarde de lire sterline (7,48 miliarde de dolari).

"Investiția BMW este un alt exemplu deosebit al modului în care Regatul Unit este cel mai bun loc pentru a construi mașinile viitorului", a afirmat premierul Rishi Sunak.

Anunțul vine la mai puțin de două luni, după ce grupul indian Tata a informat că va investi patru miliarde de lire sterline într-o unitate de producere a bateriilor electrice din Marea Britanie, pentru aprovizionarea fabricilor sale Jaguar Land Rover.

BMW deține brandurile BMW, Mini și Rolls-Royce. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
marea britanie