TABEL Ritmul de scumpire al motorinei, de două ori mai accelerat decât al benzinei. Ce stații mai vând diesel la un preț mai mic de 7,5 lei/l

TABEL Ritmul de scumpire al motorinei, de două ori mai accelerat decât al benzinei. Ce stații mai vând diesel la un preț mai mic de 7,5 lei/l

Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 11 sep 2023

Motorina a sărit de pragul de 7,5 lei/l în majoritatea stațiilor de alimentare din capitală, singura rețea importantă care comercializa luni combustibil diesel la un preț inferior fiind cea operată de rușii de la Lukoil (31 de stații), în care luni dimineață putea fi achiziționat la prețuri cuprinse între 7,43 și 7,46 lei/l. Prețurile din 41 din cele 42 de benzinării Petrom din București au depășit în prima zi a săptămânii pragul de 7,5 lei/l, în urma deciziei liderului pieței de a scumpi cu 5 bani/l atât benzina, cât și motorina, atât în stațiile Petrom, cât și în cele OMV (20 stații în capitală).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la începutul lunii august, motorina s-a scumpit într-un ritm de două ori mai accelerat decât benzina, diferența dintre prețul celor două tipuri de combustibil fiind mai mare de 30 de bani/l, după ce în lunile precedente motorina fusese mai ieftină decât benzina.

Transelectrica dă în judecată foști șefi, pentru a recupera 9 mii de lei. Pe de altă parte, pierde milioane de lei în procese deschide de alți foști șefi CITEȘTE ȘI Transelectrica dă în judecată foști șefi, pentru a recupera 9 mii de lei. Pe de altă parte, pierde milioane de lei în procese deschide de alți foști șefi

Astfel, dacă la începutul lunii august, un litru de motorină se comercializa în stațiile Petrom cu 6,90-6,93 lei/l, iar benzina, cu 6,88-6,94 lei/l, în prezent, acestea costă 7,49-7,52 lei/l, respectiv 7,18-7,24 lei/l. Cu alte cuvinte, în ultimele 40 de zile, diesel-ul s-a scumpit cu aproape 60 de bani/l, în timp ce benzina, cu 30 de bani/l.

Evoluția prețurilor benzinei și motorinei în stațiile din capitală

Evoluția prețurilor benzinei și motorinei în stațiile din capitală

Singura benzinărie Petrom din capitală la care motorina se poate achiziționa la un preț inferior celui de 7,5 lei/l este cea din strada Doctor Herescu. Și în cazul Mol (33 stații în capitală) și Rompetrol (16 stații în București), se poate cumpăra diesel mai ieftin de 7,5 lei/l doar în câte o stație din capitală.

Motorina s-a scumpit cu peste un leu pe litru în ultimele 3 luni, la începutul verii aceasta costând aproximativ 6,4 lei/l, în timp ce, în prezent prețul unui litru de carburant diesel a ajuns la 7,4 lei/l. În stațiile premium, OMV, motorina standard a sărit de 7,5 lei/l. Și prețul benzinei a crescut considerabil de la începutul verii, cu aproximativ 80 de bani/l.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol
scumpiri