Board-ul Renault „este dezamăgit” și mulțumește pentru „abordarea constructivă a Nissan”, după ce FCA a retras propunerea de fuziune

Board-ul Renault „este dezamăgit” și mulțumește pentru „abordarea constructivă a Nissan”, după ce FCA a retras propunerea de fuziune
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 iun 2019

Groupe Renault a transmis propriul mesaj, după ce Fiat Chrysler a decis să retragă propunerea de fuziune a celor două companii. „Dezamăgirea de a nu avea oportunitatea de a continua”, spun cei din board-ul Renault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La câteva ore bune după ce Fiat Chrysler a anunțat că se retrage din procesul de negociere cu Renault, retrăgându-și propuenrea de fuziune, Consiliul de Administrație al Renault își transmite dezamăgirea, după ce în cursul nopții anunțase că nu a luat nicio decizie. Acum, „Group Renault își exprimă dezamăgirea de a nu avea oportunitatea de a continua să dea curs propunerii FCA (Fiat Chrysler Automobiles)”. Mai mult, cei de la Renault mulțumesc și colegilor de Alianță, însă nu știm dacă ironic sau nu: „Suntem încântați de abordarea constructivă a Nissan și vrem să mulțumim FCA pentru eforturile lor și Consiliului de Administrație al Renault pentru încrederea permanentă”.

"Vedem această oportunitate ca binevenită, cu o logică industrială convingătoare și cu un mare valoare financiară, și care ar fi condus la un centru de putere auto global localizat în Europa. În plus, credem că pune în evidență atractivitatea Renault și a Alianței.”, mai spun cei de la Renault.

Fiat Chrysler și-a retras oferta de fuziune cu Renault: \ CITEȘTE ȘI Fiat Chrysler și-a retras oferta de fuziune cu Renault: "nu există în prezent condiții politice în Franța"

După negocieri care au vizat o serie de cerințe ale Statului francez, pentru a accepta fuziunea FCA - Renault, board-ul Renault nu a reușit să ia o decizie, din cauza reprezentanților guvernului Franței și a reprezentanților Nissan, care s-au abținut. La scurt timp, șefii FCA au decis să retragă oferta de fuziune.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
fuziune fca
renault fiat
jean dominique senard
nissan
alianta renault nissan