Boeing 737 MAX - primul zbor comercial în Europa după o pauză de doi ani

Boeing 737 MAX - primul zbor comercial în Europa după o pauză de doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2021

Un avion de pasageri Boeing 737 MAX, aparținând companiei belgiene TUI fly, a efectuat primul zbor comercial în Europa, la aproape doi ani de la imobilizarea la sol a tuturor avioanelor de acest tip, ca urmare a două accidente care au provocat 346 de morți, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Primul zbor cu un avion 737 MAX a fost efectuat astăzi de la Bruxelles spre Alicante și Malaga", informează compania TUI fly într-un mesaj publicat pe pagina sa de Internet, scrie Agerpres.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii

Aparatul a decolat la ora 9:30 și a aterizat două ore și jumătate mai târziu la Malaga, potrivit site-ului flightradar24.

La finele lunii ianuarie, Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) și-a dat acordul pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou, la două luni după o decizie similară a Autorității Federale pentru Aviație din SUA (FAA). În luna decembrie 2020, o aeronavă Boeing 737 MAX aparținând companiei braziliene Gol a efectuat primul zbor comercial al acestui tip de avion, după o pauză de 20 de luni.

Începând din luna martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX au interdicție de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni și în care este suspectată o funcționare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS - Manoeuvering Characteristics Augmentation System) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max
zbor comercial