Boeing trebuie să dezvolte în 90 de zile un plan cuprinzător pentru a rezolva problemele de calitate ale avioanelor sale

Boeing trebuie să dezvolte în 90 de zile un plan cuprinzător pentru a rezolva problemele de calitate ale avioanelor sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2024

Boeing trebuie să dezvolte un plan cuprinzător pentru a rezolva ”problemele sistemice de control al calității”, în termen de 90 de zile, a declarat miercuri șeful Administrației Federale a Aviației (FAA) din SUA, după ce luna trecută o urgență aeriană a stârnit noi preocupări legate de siguranță, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Șeful FAA a cerut planul într-o declarație critică la adresa producătorului de avioane, în urma unei întâlniri de o zi întreagă cu CEO-ul Dave Calhoun, care a avut loc marți.

CONFIRMARE FOTO Marriott se extinde în România și duce brandul Courtyard în afara capitalei CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Marriott se extinde în România și duce brandul Courtyard în afara capitalei

”Boeing trebuie să se angajeze la îmbunătățiri reale și profunde. Efectuarea schimbărilor fundamentale va necesita un efort susținut din partea conducerii Boeing și îi vom trage la răspundere la fiecare pas, cu repere și așteptări înțelese de comun acord”, a spus administratorul FAA, Mike Whitaker, scrie News.ro.

Calhoun a declarat că echipa de conducere a Boeing este ”total angajată” să abordeze preocupările FAA și să dezvolte planul.

”Avem o imagine clară a ceea ce trebuie făcut. Boeing va dezvolta un plan de acțiune cuprinzător cu criterii măsurabile care demonstrează schimbarea profundă pe care o cer administratorul Whitaker și FAA”, a spus Calhoun.

Boeing s-a străduit să explice și să consolideze procedurile de siguranță după ce un panou de ușă s-a detașat în timpul unui zbor din 5 ianuarie al unui avion nou 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines, forțând piloții să efectueze o aterizare de urgență în timp ce pasagerii erau expuși la o gaură deschisă la 5.000 de metri deasupra solului.

Bloomberg News a relatat miercuri că Departamentul de Justiție examinează explozia avionul MAX9 al Alaska Airlines, pentru a determina dacă se încadrează într-un acord de urmărire penală amânat, din 2021, pentru două accidente mortale suferite de avioane 737 MAX 8, în 2018 și 2019, care au ucis 346 de persoane.

VIDEO PROFIT LIVE Andrei Georgescu, co-fondator White Image: Pentru business-urile mature, e-mail-ul este cam al doilea sau al treilea canal de vânzare. Inteligența artificială poate interveni în segmentare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Andrei Georgescu, co-fondator White Image: Pentru business-urile mature, e-mail-ul este cam al doilea sau al treilea canal de vânzare. Inteligența artificială poate interveni în segmentare

Dacă procurorii determină că explozia MAX 9 este o încălcare a acestui acord, Boeing ar putea răspunde penal, se arată în articol, citând o sursă neidentificată.

Boeing a declarat luna trecută că DOJ analizează în prezent dacă compania și-a îndeplinit obligațiile în temeiul acordului.

Departamentul de Justiție a refuzat să comenteze miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
sua