Bosch va plăti 131 de milioane de dolari pentru închiderea investigațiilor din SUA referitoare la emisiile automobilelor diesel

Bosch va plăti 131 de milioane de dolari pentru închiderea investigațiilor din SUA referitoare la emisiile automobilelor diesel
scris 11 ian 2019

Producătorul german de componente auto Robert Bosch a acceptat plata a 131 de milioane de dolari în Statele Unite pentru închiderea litigiilor cu proprietarii de automobile Fiat Chrysler Automobiles și a investigațiilor procurorilor generali din 47 de state americane, legate de implicarea sa în manipularea testelor pentru emisiile automobilelor diesel, transmite Reuters.

Bosch și divizia sa din Statele Unite trebuie să plătească 98,7 milioane de dolari către 47 de state americane, Districtului Columbia, Puerto Rico și Guam și alte 27,5 milioane de dolari către 104.000 de proprietari de automobile diesel Fiat Chrysler, scrie News.ro.

Bosch va mai face o plată de 5 milioane de dolari unui grup de procuraturi generale.

Lufthansa rămâne și în 2018 cel mai mare operator aerian din Europa CITEȘTE ȘI Lufthansa rămâne și în 2018 cel mai mare operator aerian din Europa

Compania germană a anunțat într-un comunicat că nu recunoaște nicio acuzație, dar că a acceptat acordul cu statele pentru a evita proceduri lungi și costisitoare.

În cadrul înțelegerii, Bosch trebuie ”să refuze să accepte solicitările de dezvoltare de software și programare care ar putea avea ca rezultat instalarea de dispozitive de apărare”, a anunțat Biroul procurorului general din New York.

Potrivit procuraturii, Bosch a facilitat manipularea testelor de poluare și ar fi trebuit să știe că clienții vor folosi softul în mod ilegal.

viewscnt
Afla mai multe despre
robert bosch
auto
diesel