British Airways - furt de date de pe site-ul companiei. Amendă de aproape 230 milioane dolari

British Airways - furt de date de pe site-ul companiei. Amendă de aproape 230 milioane dolari
scris 8 iul 2019

British Airways urmează să fie amendată de Biroul Comisarului pentru Informații al Marii Britanii cu 183,4 milioane de lire sterline (229,8 milioane dolari), pentru un furt de date de pe site-ul operatorului aerian produs anul trecut, a anunțat luni IAG, compania mamă a acestuia, transmite Reuters.

Detalii despre furtul de date și cine a fost afectat pot fi văzute AICI.

Compania aeriană a dezvăluit în septembrie anul trecut că datele referitoare la cardurile de credit a sute de mii de clienți au fost furate în urma unui atac cibernetic care a avut loc pe site-ul și aplicația sa, scrie News.ro.

Biroul a indicat că va impune această amendă, care este echivalentă cu 1,5% din cifra sa de afaceri obținută în 2017.

Câștigul salarial mediu net a crescut CITEȘTE ȘI Câștigul salarial mediu net a crescut

”Suntem surprinși și dezamăgiți de această concluzie preliminară a Biroului”, a declarat Alex Cruz, președinte și director general al British Airways.

“British Airways a reacționat rapid la un act criminal de furt al datelor clienților. Nu am găsit dovezi de fraudă sau de activitate frauduloasă în legătură cu furtul respectiv”, a spus Cruz, adresând totodată scuze clienților pentru orice inconvenient provocat.

Willie Walsh, director general al International Airlines Group, va discuta cu reprezentanții biroului în legătură cu amenda propusă.

”Intenționăm să luăm măsurile potrivite pentru a apăra cu tărie punctul de vedere al operatorului aerian, inclusiv să facem apelurile necesare”, a spus Walsh.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
british airways
date personale