Bruxelles-ul a aprobat achiziționarea GEFCO de către CMA CGM. Ambele companii de logistică sunt prezente în România

Bruxelles-ul a aprobat achiziționarea GEFCO de către CMA CGM. Ambele companii de logistică sunt prezente în România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 iul 2022
Comisia Europeană a aprobat achiziționarea furnizorului de servicii de logistică GEFCO de către grupul CMA CGM. Ambele companii au sediul în Franța și sunt prezente și în România.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

GEFCO este o companie care furnizează servicii de expediere a mărfurilor, logistică contractuală și alte servicii cu valoare adăugată. CMA CGM este activă în sectorul transportului maritim, precum și în cel al logisticii.

Comisia a concluzionat că fuziunea propusă nu ar ridica probleme de concurență, având în vedere impactul limitat asupra structurii piețelor. 

Eutelsat și OneWeb urmează să se fuzioneze la o evaluare de 3,4 miliarde dolari. Noua companie va concura cu SpaceX CITEȘTE ȘI Eutelsat și OneWeb urmează să se fuzioneze la o evaluare de 3,4 miliarde dolari. Noua companie va concura cu SpaceX

GEFCO era deținută anterior de Russian Railways și Stellantis. Compania a fost evaluată la circa 2 miliarde de euro.

Compania a fost înființată de fosta Peugeot (PSA Group) în 1949. Compania rusească cu capital de stat Russian Railways a cumpărat, în 2012, un pachet de 75% din acțiunile GEFCO, pentru care a plătit 800 de milioane de euro. GEFCO a intrat pe piața românească în 2005.

În 2008, GEFCO România a devenit primul operator logistic responsabil de transporturile feroviare ale Dacia, odată cu reluarea livrării de vehicule finite pe calea ferată de către producătorul auto.

CMA CGM este o companie franceză axată pe transportul maritim, în special pe importuri și exporturi din China.

Compania are peste 100.000 de angajați la nivel global.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
gefco
cma cgm
stellantis
logistica
dacia