Călătoria cu taxiul în București a devenit mai scumpă. Care sunt noile tarife. Clienții reclamă lipsa de politețe a șoferilor, mașini murdare și violențe

Călătoria cu taxiul în București a devenit mai scumpă. Care sunt noile tarife. Clienții reclamă lipsa de politețe a șoferilor, mașini murdare și violențe
scris 2 oct 2018

O serie de companii de taximetrie din București au majorat prețul călătoriei de la 1,69 de lei/km la 1,99 de lei/km, iar altele au anunțat că vor scumpi tarifele începând cu 15 octombrie.

În paralel, alte companii au mărit tariful pentru o călătorie până la 2,49 de lei/km, conform observator.tv.

VIDEO Dacia 1300 se întoarce: singura noutate a mărcii românești la Salonul Auto din Paris este motorul 1.3 TCe, care face însă din Duster cea mai puternică Dacia din istorie CITEȘTE ȘI VIDEO Dacia 1300 se întoarce: singura noutate a mărcii românești la Salonul Auto din Paris este motorul 1.3 TCe, care face însă din Duster cea mai puternică Dacia din istorie

Tot din această lună, unele companii de taximetrie au introdus tariful de noapte, de 2,29 de lei/km, valabil în intervalul orar 22.00 - 06.00.

În urmă cu un an, toate companiile de taxi din București au majorat tarifele de la 1,39 de lei/km la 1,69 de lei/km.

Un studiu realizat la finele anului trecut indica faptul că majoritatea românilor sunt nemulțumiți de calitatea serviciilor de taximetrie, dar nu sunt de acord să plătească mai mult pentru o cursă de taxi, chiar dacă asta ar însemna un grad mai mare de confort, în condițiile în care o treime dintre români iau taxiul de câteva ori pe an.

FOTO O companie aeriană și-a inscripționat greșit numele pe avion CITEȘTE ȘI FOTO O companie aeriană și-a inscripționat greșit numele pe avion

Majoritatea problemelor reclamate de clienți sunt legate de atitudinea și lipsa de politețe a șoferilor, precum și de mașinile vechi, murdare și foarte uzate. În plus, un client din patru s-a confruntat cel puțin o dată cu cazuri în care șoferul de taxi le-a cerut să nu folosească aparatul de taxat. În plus, 11,8% dintre români spun că șoferul a refuzat cursa, din diferite motive, cele mai multe fiind legate de lungimea traseului.

”Un taximetrist mi-a scuipat mama pentru că i-a cerut restul. Altul a aruncat cu monezi în mine pentru că eram cu bebelușul în brațe și l-am rugat să meargă la magazin să îmi schimbe banii. El nu avea rest”, a spus una dintre pasagerele care au participat la acest studiu.

În vara acestui an a fost realizat și un top al celor mai ieftine și cele mai scumpe călătorii cu taxiul între aeroport și centrul orașului, fiind inclus și Bucureștiul.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
calatorie
tarife
bucuresti