Campania de rechemare a mașinilor electrice Hyundai Kona EV se extinde în Europa și SUA

Campania de rechemare a mașinilor electrice Hyundai Kona EV se extinde în Europa și SUA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 oct 2020

Hyundai va extinde rechemarea pentru modelul electric Kona EV și în alte țări, inclusiv în Europa, potrivit presei sud-coreene. Constructorul Hyundai a demarat în urmă cu o săptămână o rechemare în țara de origine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Modelul electric Hyundai Kona EV va fi rechemat și în Europa, potrivit primelor informații publicate de presa din Coreea de Sud, ca urmare a unor incidente în care 13 automobile înmatriculate în această țară au suferit scurt-circuite. De asemenea, vehiculele vândute pe alte piețe, inclusiv America de Nord sau China, vor face de asemenea parte din această campanie. În total, ar putea fi vorba despre mai bine de 75.000 de automobile, care trebuie să ajungă în service cât mai repede.

După cum scriu jurnaliștii coreeni, constructorul auto pregătește documentația pentru a iniția rechemarea în SUA, urmând să notifice în acest sens NHTSA, autoritatea pentru transport.

În Europa, numărul vehiculelor care vor fi rechemate se ridică la 37.366. Până în acest moment, sistemul de alerte al UE, în care sunt notificate rechemările pentru produsele din țările membre, nu a înregistrat nicio campanie inițiată de Hyundai, pentru modelul Kona EV.

Prima informație referitoare la această rechemare a fost publicată de ministrul Transporturilor din Coreea de Sud, ulterior datele fiind confirmate de compania auto și de furnizorul de baterii, LG Chem.

FOTO Surpriză pe cea mai mare piață Dacia din Europa: după Logan și MCV, încă un model a fost eliminat din gamă CITEȘTE ȘI FOTO Surpriză pe cea mai mare piață Dacia din Europa: după Logan și MCV, încă un model a fost eliminat din gamă

Defecțiunea ar putea fi la celulele bateriilor, însă cei de la LG Chem susțin că exclud această variantă. Autoritățile sud coreene afirmaseră că se ia în calcul o posibilă eroare de construcție a celulelor, care poate genera un scurt circuit și chiar incendierea mașinii.

Potrivit informațiilor transmise de companie, este vorba despre o posibilă eroare de fabricație a celulelor de înaltă tensiune. Mașinile vizate de campanie au fost fabricate între septembrie 2017 și martie 2020, iar campanie va demara, în Coreea de Sud, pe 16 octombrie și va cuprinde atât o actualizare a software-ului care controlează sistemul de alimentare cu energie electrică, dar și o înlocuire a bateriilor, după inspectarea lor.

„LG Chem și Hyundai Motor vor investiga împreună cauza exactă a incendiilor la Kona Electric, deoarece compania nu poate accepta anunțul ministrului”, au transmis reprezentanții furnizorului de celule, LG Chem.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai kona ev
rechemare kona
incendiu baterie