VW ID.3 a depășit Tesla și a devenit cel mai vândut automobil din Norvegia, în septembrie

VW ID.3 a depășit Tesla și a devenit cel mai vândut automobil din Norvegia, în septembrie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 oct 2020

Volkswagen ID.3, primul automobil 100% electric al mărcii germane, a devenit deja vedetă pe piața vehiculelor electrice din Europa, după prima lună de livrări. În Norvegia, cea mai avansată țară pe acest segment, ID.3 s-a instalat deja în fotoliul de lider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VW ID.3 a fost, luna trecută, cel mai vândut automobil electric de pe piața auto din Norvegia, potrivit datelor publicate de autoritatea pentru transport. Modelul grupului german a reușit să înmatriculeze 1989 de unități și a reușit să preia o cotă de 12,8% din piața de autoturisme. Modelul german a depășit inclusiv Tesla Model 3, cel mai popular automobil electric din această țară. De asemenea, o performanță notabilă a fost și cea a modelului Polestar 2, care s-a apropiat de 1000 de unități înmatriculate.

Piața auto din Norvegia a crescut în septembrie cu 39,4%, astfel că și-a redus declinul din acest an, cauzat de pandemie, până la -13,3%. Creșterea din ultimele luni a fost susținută în special de vehiculele electrice, care au depășit deja 60% din totalul vânzărilor de autoturisme. Mai mult, primele trei cele mai vândute mașini din Norvegia sunt în acest moment complet electrice, opt din mașinile aflate în top 10 sunt electrice, iar în top 20 al celor mai vândute autoturisme de pe această piață se află în total 13 modele electrice sau care au versiuni de motorizare electrice. Nu în ultimul rând, cel mai vândut automobil din 2020, în Norvegia, este Audi e-tron, SUV-ul complet electric al mărcii premium ce aparține tot grupului VW.

Hyundai Kona EV, rechemare în Coreea de Sud, pentru posibile incendii produse de baterie CITEȘTE ȘI Hyundai Kona EV, rechemare în Coreea de Sud, pentru posibile incendii produse de baterie

Acesta este, probabil, unul dintre motivele pentru care reprezentanții Volkswagen susțin că în următorii patru ani, vânzările grupului din această țară vor fi reprezentate, în procent de 90%, de vehicule electrice.

Norvegia și-a propus ca, până în 2025, să devină prima țară din lume care vinde numai mașini electrice. Acesta este motivul pentru care mașinile cu propulsie electrică sunt scutite de taxe și impozite. Autoritățile norvegiene au anunțat, de altfel, în cadrul prezentării bugetului pentru 2021, că vor menține aceste scutiri și în exercițiul financiar următor.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.3
masini electrice norvegia
tesla model 3
polestar 2