Canalul Panama introduce o suprataxă din cauza secetei

Canalul Panama introduce o suprataxă din cauza secetei
scris 14 ian 2020

Navele care trec prin Canalul Panama vor trebui să plătească o suprataxă destinată să compenseze nivelul redus al apelor în Lacul Gatun, principala sursă de alimentare cu apă a canalului transoceanic, a anunțat luni administratorul canalului, Ricaurte Vasquez, transmite AFP.

Începând din data de 15 februarie 2020, navele cu o lungime mai mare de 38,1 metri și o lățime de 27,7 metri vor trebui să plătească o suprataxă de 10.000 de dolari pentru fiecare trecere prin Canalul Panama. În plus, aceleași nave vor trebui să plătească o suprataxă variabilă între 1% și 10% din taxa normală, în funcție de nivelul apelor în lacul Gatun la momentul traversării, scrie Agerpres.

VIDEO Airbus anunță că BelugaXL, cel mai nou model din portofoliul cargo, a devenit operațional, sporind capacitatea flotei CITEȘTE ȘI VIDEO Airbus anunță că BelugaXL, cel mai nou model din portofoliul cargo, a devenit operațional, sporind capacitatea flotei

Anul trecut, Canalul Panama a fost nevoit să funcționeze cu trei miliarde de metri cubi de apă, față de 5,2 miliarde metri cubi care sunt în mod normal necesari, în condițiile în care ploile locale au fost cu 20% sub media precipitațiilor în ultimii 70 de ani.

Aproximativ 14.000 de nave trec anual prin Canalul Panama, care face legătura între oceanele Atlantic și Pacific. 

viewscnt
Afla mai multe despre
panama
taxa