Carlos Ghosn va fi dus încătușat și legat cu frânghie, în fața judecătorilor și a publicului

Carlos Ghosn va fi dus încătușat și legat cu frânghie, în fața judecătorilor și a publicului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 ian 2019

Procedurile vechi de secole în justiția japoneză stabilesc că un arestat care apare în fața judecătorilor pentru a fi audiat trebuie să fie încătușat și ținut  de o frânghie în jurul taliei. Așa va fi prezentat și fostul președinte al Nissan, unul dintre cei mai bine plătiți executivi ai lumii, până în noiembrie anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Marți, Carlos Ghosn va avea doar 10 minute la dispoziție pentru a-și susține nevinovăția și a încerca să-i convingă pe judecători de faptul că procurorii nu ar avea probe împotriva sa. Apoi, alte 20 de minute vor fi alocate echipei de avocați, care vor prezenta și ei argumentele juridice care ar trebui să convingă instanța de faptul că arestarea lui Ghosn este nejustificată. După audiere, avocații ar trebui să depună o solicitare de eliberare pe cauțiune.

Presa din Japonia descrie momentul pe care îl va trăi Carlos Ghosn mâine dimineața, așa cum se derulează în fiecare zi când sunt astfel de audieri. Ghosn a fost programat la ora 10.30, ora locală, la rând cu alți arestați în diverse dosare. Fiecare arestat intră în sala de judecată legat cu cătușe, dar și cu o frânghie de talie, într-o procedură rămasă standard de un secol, Codul Penal japonez fiind aproape neschimbat din 1907.

Apoi este chestionat cu privire la identitatea sa și la adresa la care locuiește și este invitat să spună, în cele 10 minute alocate, ceea ce dorește să declare. Ghson va avea posibilitatea să vorbească în engleză și nu va avea dreptul să ia legătura cu familia și cu alte persoane din sală.

În același timp, Ghosn va avea posibilitatea să afle oficial acuzațiile care i se aduc, în acest al doliea dosar pentru care a fost arestat. Conform Codului Penal japonez, procurorii nu au obligația să prezinte acuzațiile până nu se întocmește actul de inculpare. Dar acuzatul are, potrivit Constuției, dreptul să ceară ca procurorii să prezinte aceste acuzații în fața unui judecător. 

Tesla începe luni construcția gigafabricii din Shanghai, un proiect de 2 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Tesla începe luni construcția gigafabricii din Shanghai, un proiect de 2 miliarde de dolari

Carlos Ghosn se află în arestul din Tokyo din 19 noiembrie, acuzat de fals în declarațiile fiscale privind veniturile sale. A fost rearestat pentru presupusa fraudare a companiei Nissan, prin transferarea unei datorii proprii în contabilitatea companiei. Pe 31 decembrie, arestul său a fost prelungit până pe 11 ianuarie, când ar trebui prelungit din nou.

Fiul său a declarat că fostul președinte Nissan și încă președinte în funcție al Rernault și al Alianței Renault Nissan a slăbit 10 kilograme, alimentația sa constând doar în 3 mese cu orez pe zi. Ghosn citește toată ziua, pentru a-și ocupa timpul, și încearcă să transmită prin orice mijloace că este nevinovat.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi