Carlos Ghosn: Viitorul investițiilor Nissan la fabrica din Marea Britanie depinde de acordul pentru Brexit

Carlos Ghosn: Viitorul investițiilor Nissan la fabrica din Marea Britanie depinde de acordul pentru Brexit
scris 5 aug 2016

Viitorul investițiilor Nissan la cea mai mare fabrică de automobile din Marea Britanie va depinde de termenii acordului cu Uniunea Europeană referitor la Brexit în domeniul vamal, al comerțului și al circulației libere a bunurilor, a declarat directorul general al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, transmite Reuters.

Fabrica Nissan din Sunderland, în nordul Angliei, a construit anul trecut aproape unul din trei, din cele 1,6 milioane de automobile produse în Marea Britanie și a fost apreciată ca una dintre cele mai eficiente din Europa. La fabrica respectivă sunt fabricate popularele SUV-uri Qashqai, scrie News.ro.

Cea mai mare parte a automobilelor produse de Nissan la Sunderland sunt exportate în Europa, iar Ghosn a declarat pentru BBC că Nissan și alte companii așteaptă să vadă rezultatul discuțiilor referitoare la Brexit, înainte de a lua decizii legate de investiții.

”Întrebarea este ce se va întâmpla în privința vamei, ce se va întâmpla în privința comerțului și a circulației, în special a bunurilor”, a spus Ghosn.

Ex-președintele fostei CSA a pierdut procesul cu ASF pentru pretenții salariale de aproape 2 milioane lei CITEȘTE ȘI Ex-președintele fostei CSA a pierdut procesul cu ASF pentru pretenții salariale de aproape 2 milioane lei

El a arătat că acestea sunt elemente foarte sensibile care vor determina cum și cât de mult va investi Nissan în Marea Britanie, în special pentru piața europeană.

Sondajele în rândul companiilor și datele din industrie arată scăderea încrederii în economia britanică, după referendumul din 23 iunie.

Banca Angliei a redus joi dobânzile și a anunțat extinderea programului de suplimentare a lichidităților, pentru susținerea economiei.

Nissan a investit circa 4 miliarde de lire sterline în baza de producția britanică și așteaptă cu interes discuțiile oficiale referitoare la divorțul Marii Britanii de UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos ghosn
nissan
brexit