Cefin Trucks a livrat 3.000 de camioane Ford Trucks în România

Cefin Trucks a livrat 3.000 de camioane Ford Trucks în România
scris 28 nov 2022

Ford Trucks a atins un volum important de camioane livrate pe piața din România, prin importatorul Cefin Trucks, care și-a fixat deja strategia pentru următoarele 3.000 de camioane.

Camioanele Ford Trucks, distribuite de partenerii Cefin Trucks, au depășit o cotă de piață de 10% în România și au ajuns la un nivel considerat foarte bun de producătorul Ford Otosan. Cefin Trucks a atins pragul de 3.000 de camioane livrate, urcând astfel piața din România printre cele mai performante din regiune, după Turcia, Portugalia și Maroc.

„România este o piață importantă pentru noi”, a declarat vicepreședintele Ford Trucks, Serhan Turfan, care a explicat pentru Profit.ro că în România este deja o retea extinsă de vânzare și 22 de centre de service.

Vânzările Ford Trucks în România au continuat să crească chiar și în perioada pandemiei, nivelul de 2.000 de camioane fiind atins anul trecut, mai devreme decât ținta fixată anterior, pe o piață de 6.200 de camioane vândute în 2021 și care a fost estimată la 6.500 de unități pentru acest an.

La evenimentul de celebrare a celor 3.000 de camioane vândute, la București au fost prezente nume importante din cadrul Ford Trucks: Serhan Turfan, Vicepreședinte; Emrah Duman, Director International Markets; Selim Yazici, Managing director Central & Eastern Europe & Baltics al Ford Trucks International; Koray Kuvvet, Managing director Eastern Europe & Balkans Ford Trucks International.

Cefin Trucks a livrat 3.000 de camioane Ford Trucks în România

Cei de la Cefin au dezvăluit și câteva date despre numărul de clienți: peste 660 de companii, clienți unici, care au cumpărat cele 3.000 de camioane în cei mai bine de cinci ani de activitate Cefin Trucks.

Este vorba despre „companii importante din domeniul transportului intern și internațional, de construcții și companii ce își desfășoară activitatea în domeniul managementului deșeurilor”, precizează reprezentanții companiei, care mai arată că aceste camioane pot fi întâlnite „pe cele mai mari șantiere de infrastructură din țară, sunt pe drumurile naționale și internaționale și sunt folosite de către numeroase companii locale și municipalități în lucrări specializate”.

“Livrarea a 3.000 de unități Ford Trucks în România este un obiectiv pentru care am muncit foarte mult încă de la lansare și nu reprezintă pentru noi un simplu număr. Acest rezultat este și un semn de apreciere din partea clienților atât referitor la produse, cât și la serviciile pe care le oferim. Este, de asemenea, dovada unei munci extraordinare de echipă și a tuturor celor implicați (furnizori, clienți, finanțatori si acționari).

Toți cei care au contribuit la acest rezultat sunt deja parte a comunității Ford Trucks și ne ajută să ducem mai departe strategia companiei. Principiul pe care ne bazăm este că atunci când clientul are de câștigat, acest lucru se transformă în câștig și pentru companie. Doar printr-un proces constant de îmbunătățire a serviciilor și a produselor pe  care le oferim vom atinge nu numai noua provocare de a livra 3.000 de vehicule Ford Trucks în jumătate din timpul necesar, dar și de a oferi cea mai mare valoarea adăugată pentru clienții noștri.

Obiectivul nostru este să menținem Ford Trucks în topul preferințelor clienților acolo unde am dovedit deja că merităm poziția de lideri, în segmente precum cel al vehiculelor de construcții si cele specializate, și să păstrăm trendul ascendent al cotei de piață. Ford Trucks a demonstrat deja un raport calitate-preț foarte bun și flexibilitate în fața cerințelor pieței, pe care Cefin Trucks o poate acomoda prin experiența pe care o are în servicii integrate”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

Cefin Trucks a livrat 3.000 de camioane Ford Trucks în România

„Ford Trucks este prezent în România din 2017 alături de partenerul nostru Cefin Trucks. Acest parteneriat s-a dovedit a fi un real succes în ultimii cinci ani și jumătate, timp în care brandul și-a consolidat poziția în piața de vehicule comerciale grele, în drumul către topul mărcilor din industrie.

Ne concentrăm pe consolidarea poziției de lider în segmentul vehiculelor de construcții si specializate, în timp ce ne adaptăm la noile tehnologii și nevoile pieței permanent în evoluție. De asemenea avem ca obiectiv să menținem trendul ascendent în segmentul de transport internațional, cu produsul Ford Trucks F-MAX.

Bazându-ne pe succesul pe piețele actuale, prioritatea noastră este să stabilim o amprentă puternică Ford Trucks în Europa, cu portofoliul solid de produse, rețeaua puternică de dealeri și o acoperire largă a serviciilor cu o înaltă competență.

Ne propunem să creăm valoare cu cele mai eficiente soluții de transport și poziționarea noastră competitivă în ceea ce privește „costul total de proprietate”. După finalizarea expansiunii Europei de Sud și de Vest, pătrundem în țările Europei de Nord până în 2024 și creșterea noastră va continua în același ritm. Ne propunem să fim în 55 de piețe până în 2025. Credem că această strategie va contribui la succesul nostru continuu pe piața românească.

În timp ce extinderea rețelei de service - atât națională, cât și internațională - contribuie foarte mult la încrederea pe care o construim cu clienții noștri, accelerarea volumului de vânzări în România este, de asemenea, foarte importantă în 2023. Aceasta ne permite să ne setăm ca obiectiv ca următoarele 3.000 de unități Ford Trucks să fie livrate în jumătate din timpul necesar pentru primele 3.000” a declarat Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

Ford Trucks – evoluție accelerată pe piața românească

Cefin Trucks și-a lansat oficial activitatea de importator și distribuitor Ford Trucks în mai 2017, iar în primul an de activitate a vândut primele 157 de unități (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcții și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul II, doi competitori cu o prezență tradițională pe piață. Numărul unităților vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piață, la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând in noiembrie 2019 un total de peste 1.000 de unități Ford Trucks.

Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat.

Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service in România.

Cefin Trucks activează de 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol.

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcții și camioane de distribuție cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford Trucks.

La Ford Trucks se întrepătrund mai mult de jumătate de secol de proiectare și experiență de producție cu expertiza în dezvoltarea de produse specifice pieței, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoarele noi.

În prezent, își desfășoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și CSI și continuă să își dezvolte rețeaua internațională pe trei continente.

Cefin Trucks a livrat 3.000 de camioane Ford Trucks în România

viewscnt
Afla mai multe despre
ford trucks
camioane