Cele mai cumpărate mașini în Europa sunt albe sau negre. Dintre culori, albastrul este cea mai căutată

Cele mai cumpărate mașini în Europa sunt albe sau negre. Dintre culori, albastrul este cea mai căutată
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 mar 2017

"Raport de culoare european al vopselelor originale pentru sectorul auto” este numele documentului prin care compania BASF anunță care sunt preferințele europenilor în materie de cuoare a autoturismelor.  Potrivit acestuia, cei mai mulți europeni optează pentru o mașină albă sau neagră, nuanțe considerate non-culori. Dintre culori, albastru este cea mai vândută pe continent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit raportului, a crescut tot mai mult cererea pentru culori individuale, caracterizate prin efecte speciale sau nuanțe tot mai variate.

Mașinile albe dețin, în contiunuare, cea mai mare pondere, cu o cotă de piață de 29%, urmată de negru, cu 19%, și de gri, cu 18%. După cum ae arată în document, aproape 80% din autoturismele cumpărate în 2016 fac parte din gama de culori acromatice (non-culori). Dacă vorbim despre culori în sensul cromatic, albastrul rămâne cea mai populară alegere (10%), urmat de roșu și maro. Și pe segmente există diferențieri între culorile preferate de europeni:  în segmentele mici domină mașinile albe sau în culori, în segmentele mari și de SUV-uri cea mai cerută culoare este gri.

Piața auto din UE: primele rezultate cu noul grup PSA, care include și Opel. România și-a dublat cota de piață în ultimii ani CITEȘTE ȘI Piața auto din UE: primele rezultate cu noul grup PSA, care include și Opel. România și-a dublat cota de piață în ultimii ani

Reprezentanții BASF susțin că distribuția culorilor a rămas relativ constantă, dar a existat o creștere a diversificării nuanțelor din cadrul gamelor de culoare, în primul rând datorită dezvoltării de noi culori, dar și pentru că europenii vor din ce în ce mai mult o culoare cu efecte speciale, și asta indiferent de clasa din care face parte mașina. Culorile existente amestecate cu diferite particule, în combinații nelimitate, oferă clienților posibilități de alegere la fel de nelimitate.

”Această diversitate de opțiuni de culoare pentru autoturisme merge mână în mână cu mega-tendința socială de individualizare. Astăzi, clienții pot alege culori unice, personalizate pentru mașinile lor”, spune Stefan Sickert, Head of Project Management Basecoat.

Raportul arată că albastrul este pe primul loc și în ceea ce privește diversitatea, având peste 100 de variații de nuanță, fiind urmat de gri, cu aproximativ 90 de nuanțe.

BASF a achiziționat, în 2016, Chemetall, un lider global în furnizarea de tratamente pentru suprafețe de metal, plastic sau sticlă, pentru o gamă largă de industrii și piețe. Datorită acestei extinderi a portofoliului, BASF a devenit un furnizor complet de soluții pentru produse de acoperire.

viewscnt
Afla mai multe despre
culori masini
basf