Toyota recheamă 2,9 milioane de vehicule la nivel mondial, din cauza airbagurilor Takata

Toyota recheamă 2,9 milioane de vehicule la nivel mondial, din cauza airbagurilor Takata
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2017

Toyota Motor va rechema în service aproximativ 2,9 milioane de vehicule în Japonia, China, Oceania și alte regiuni, din cauza posibilelor defecte ale dispozitivelor de umflare a airbagurilor fabricate de compania Takata, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Între vehiculele rechemate se află sedanul Corolla Axio și SUV-ul RAV4, scrie News.ro.

Fuji Heavy Industries, producătorul automobilelor Subaru, Mitsubishi Motors și producătorul de camioane Hino Motors au rechemat la rândul lor circa 240.000 de vehicule de pe piața japoneză, din cauza dispozitivelor de umflare a airbagurilor fabricate de compania Takata, care pot exploda după expunerea îndelungată la căldură.

Cel puțin 16 persoane și-au pierdut viața în urma unor astfel de incidente, majoritatea în Statele Unite, ceea ce a dus la cea mai mare campanie de rechemări în service a vehiculelor la nivel global.

Rechemarea anunțată joi de Toyota include 1,16 milioane de vehicule comercializate în Oceania, Orientul Mijlociu și alte piețe mai mici ale producătorului auto, iar alte 750.000 de vehicule vor fi rechemate în Japonia.

Ford vrea să ofere clienților teste în Realitate Virtuală cu mașinile sale. Drumurile la showroom vor fi înlocuite cu un test acasă CITEȘTE ȘI Ford vrea să ofere clienților teste în Realitate Virtuală cu mașinile sale. Drumurile la showroom vor fi înlocuite cu un test acasă

Vehiculele comercializate în Statele Unite, cea mai mare piață a Toyota, au fost exceptate de la această campanie.

Takata caută în prezent un susținător financiar pentru a acoperi costurile rechemărilor. Luna trecută, Takata și-a recunoscut vinovăția la o acuzația din SUA, în cadrul unui acord de 1 miliard de dolari legat de investiția referitoare la dispozitivele de umflare defecte.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
takata