Cele mai sigure mașini în 2018. EuroNCAP a lansat clasamentul pe fiecare segment auto

Cele mai sigure mașini în 2018. EuroNCAP a lansat clasamentul pe fiecare segment auto
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 dec 2018

Euro NCAP a lansat lista cu cele mai sigure automobile din Europa, testate de organizația indenpendentă în 2018. Sunt doar patru mașini, care au obținut punctaje apropiate de maxim în cele mai dure teste realizate în istoria EuroNCAP, în cele patru categorii vizate de aceste teste de siguranță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pentru a realiza clasamentul „Best in class”, EuroNCAP realizează în fiecare an o ierarhie pe baza punctajelor obținute de fiecare mașină testată, în fiecare din categoriile de teste: pasagerii adulți, pasagerii copii, siguranța pietonilor și sisteme de asistență. Toate mașinile ierarhizate după aceste criterii unt luate în calcul doar cu testele pe versiunile de bază, cu echipamente standard. Nu sunt acceptate mașini cu echipamente ce sunt disponibile opțional. În segmentele din care fac parte, sunt făcute apoi mediile și stabilit clasamentul.

În clasele în care nu au fost testate suficiente mașini pentru a fi realizat un clasament, nu a fost acordat titlul de de „Best in class”.

FOTO Skoda a prezentat în premieră mondială noul său model Scala, primul hatchback compact al mărcii din epoca Volkswagen, un concurent puternic pentru VW Golf și o alternativă cu 5 uși la sedanul Octavia CITEȘTE ȘI FOTO Skoda a prezentat în premieră mondială noul său model Scala, primul hatchback compact al mărcii din epoca Volkswagen, un concurent puternic pentru VW Golf și o alternativă cu 5 uși la sedanul Octavia

Categoria „Off-Roadere mari” - cuprinde automobilele de tip SUV din clasele superioare. Hyundai NEXO este cel mai sigur automobil din această categorie, după testele din 2018. A obținut 94% la pasageri adulți, 87% la copii, 67% la protecția pietonilor și 80% la sisteme de asistență.

Cele mai sigure mașini în 2018. EuroNCAP a lansat clasamentul pe fiecare segment auto

Categoria „Mașini de familie mari” - cuprinde automobile de la clasa medie în sus. Lexus ES a primit titlul de „Cea mai bună în clasă”, pe baza unor punctaje extrem de mari. I-au fost acordate 91% la pasageri adulți, 87% la copii, 90% la protecția pietonilor și 77% la sisteme de asistență.

Cele mai sigure mașini în 2018. EuroNCAP a lansat clasamentul pe fiecare segment auto

Categoria „Mașini de familie mici” - cuprinde clasa compactă, așa cum este cunoscută în industrie. Mașina care a primit cele mai mari punctaje în 2018 în această categorie este Mercedes-Benz A Class. De altfel, A Class a obținut cel mai mare punctaj total, dintre toate mașinile, cu 96% la protecția adulților, 91% la cea a copiilor, 92% la protecția pietonilor și 75% la sisteme de asistență.

FOTO Dezastru în materie de siguranță auto la testele EuroNCAP: Fiat Panda, zero stele, Jeep Wrangler, 1 stea CITEȘTE ȘI FOTO Dezastru în materie de siguranță auto la testele EuroNCAP: Fiat Panda, zero stele, Jeep Wrangler, 1 stea

Exceptând sistemele de asistență, unde s-a situat abia pe locul 8, modelul german a avut cel mai bun punctaj la toate categoriile de teste.

Cele mai sigure mașini în 2018. EuroNCAP a lansat clasamentul pe fiecare segment auto

O categorie nouă, introdusă anul acesta distinct  la EuroNCAP, este cea a vehiculelor hibride și electrice. Motivația ține de o mai bună informare a celor care doresc să cumpere astfel de mașini ecologice. Cel mai bine punctat model a fost tot Lexus ES.

Dincolo de aceste mașini „Best in class”, putem trece în revistă și alte modele care s-au comportat la superlativ în testele EuroNCAP, în 2018. În total, au fost testate 23 de automobile.

FOTO Noile autobuze Otokar au început să circule în București. Pe ce trasee funcționează CITEȘTE ȘI FOTO Noile autobuze Otokar au început să circule în București. Pe ce trasee funcționează

Volvo XC40 a obținut, în 2018, cel mai bun punctaj la protecția pasagerilor adulți. Este una dintre cele mai sigure mașini dintre cele testate anul acesta. Fiind singurul SUV compact testat, la categoria „Off-roadere mici” nu s-a acordat titlul „Best in class”.

Audi Q3, încadrat de EuroNCAP ca MPV,  a avut cel mai mare punctaj la sisteme de asistență și a fost a treia cea mai sigură mașină, pe punctajul general, în timp ce Volvo S60 a fost imediat sub Mercedes A Class la capitolul prtotecția pasagerilor adulți. Mazda 6 a fost la egalitate de puncte cu A Class, la protecția copiilor, iar Lexus ES a fost a doua după A Class la protecția pietonilor și la punctajul total.

Cele mai proaste punctaje au fost obținute de Fiat Panda, Jeep Wrangler și Suzuky Jimny.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroncap
cele mai sigure masini
mercedes
a class