BMW Group taie din țintele pentru acest an, din cauza WLTP și a războiului tarifelor

BMW Group taie din țintele pentru acest an, din cauza WLTP și a războiului tarifelor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 sep 2018

BMW Group și-a revizuit țintele pentru acest an, în scădere, din cauza războiului tarifelor, în special, dar și a cursurilor de schimb și investițiilor în vehicule electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

BMW Group și-a actualizat previziunille pentru actualul exercițiu financiar, cu o scădere a profiturilor în contextul unei stabilizări a veniturilor brute. Printre motive se numără „investițiile în mobilitatea viitorului și fluctuațiile valutare negative de ordinul a câteva sute de milioane de euro în comparație cu 2017”.

Introducerea standardelor WLTP se numără printre cauzele repoziționării. Potrivit companiei, „schimbarea la nivel de industrie la noul ciclu de testare WLTP a dus (...) la denaturări semnificative ale aprovizionării în mai multe piețe europene și la o competiție intensă neașteptată. Datorită strategiei sale flexibile de producție și vânzări, BMW Group răspunde acestei competiții crescute și reduce planificarea volumului pentru a se concentra pe calitatea câștigurilor.”

De asemenea, războiul tarifelor, descris de BMW cu expresia „conflictele comerciale internaționale continue”, a contribuit la „denaturarea piețelor” și „presiuni asupra prețurilor”.

Noile estimări ale companiei vizează o ușoară scădere a veniturilor (față de creștere ușoară anterior), o scădere ușoară a marjei EBIT în segmentul auto la minim 7% (față de 8 - 10% anterior) și o scădere „moderată” a profitului brut (anterior era estimată o creștere).

FOTO Posibila Dacia Arkana, versiunea de serie - la teste sub camuflaj, pe Transalpina CITEȘTE ȘI FOTO Posibila Dacia Arkana, versiunea de serie - la teste sub camuflaj, pe Transalpina

De asemenea, „posibile efecte pozitive asupra câștigurilor dintr-o aprobare de reglementare și încheierea joint-venture-ului de servicii de mobilitate planificat în 2018 nu sunt reflectate încă în previziunea ajustată”.

"BMW Group rămâne pe deplin angajat obiectivului săi de a conduce transformarea industriei", spune Harald Krüger, președinte al Consiliului de Administrație al BMW AG.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
profit brut
rezultate financiare bmw