VIDEO & FOTO Volvo lansează noul V60 Cross Country, versiunea modernă a primului break off-road

VIDEO & FOTO Volvo lansează noul V60 Cross Country, versiunea modernă a primului break off-road
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 sep 2018

Volvo Cars a lansat versiunea Cross Country a modelului V60, o continuare a tradiției începute de constructorul suedez, în urmă cu mai bine de 20 de ani, cu V70 XC.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clienții Volvo vor avea la dispoziție o nouă generație a unui wagon Cross Country, o reîntoarcere la stilul care a marcat, timp de două decenii, întreaga industrie auto și care a condus, în cele din urmă, la avalanșa de SUV-uri din prezent.

Practic, V60 Cross Country este o versiune restilizată a break-ului suedez, cu detalii specifice SUV-urilor, cu caracteristici ce fac din acest model unul potrivit pentru drumuri de țară sau forestiere. De altfel, pădurile suedeze, skogen, sunt mediul pentru care Volvo a gândit prima generație a lui V70 Cross Country, în 1997.

 

„Cu noul V60 Cross Country, noi mutăm familia suedeză dintr-un habitat natural într-altul”, spune Hakan Samuelsson, președinte și CEO al Volvo Cars. „Am inventat segmentul Cross Country acum 20 de ani și cu acest model întărim pedigree-ul acestei sigure, capabile și versatile familii de automobile.”

Tehnic vorbind, V60 Cross Country are o gardă la sol mai ridicată decât modelul de bază, cu 7,5 cm, cu ajutorul unui șasiu nou și a suspensiei adaptate astfel încât să poată oferi wagon-ului aptitudini de off-road. Tracțiunea intergală este prezentă în echiparea standard, la fel ca la prima generație, de asemenea, sisteme de asistență precum Hill Descent Control, ESC, Corner traction Control și un mod de rulare Off-Road.

Nu lipsește celebrul deja City Safety cu Autobrake, asistența de siguranță la impactul cu pietonii sau cicliștii. Alte sisteme de asistență, disponibile standard sau opțional, fac din acest model unul dintre cele mai sigure de pe piață în acest moment.

FOTO Posibila Dacia Arkana, versiunea de serie - la teste sub camuflaj, pe Transalpina CITEȘTE ȘI FOTO Posibila Dacia Arkana, versiunea de serie - la teste sub camuflaj, pe Transalpina

Volvo V60 Cross Country este disponibil și prin sistemul Care by Volvo, un serviciu premium prin care mașina este folosită pe baza unui abonament, nu prin achiziție.

Deși Volvo a anunțat că va renunța la motoarele diesel, odată cu viitoarele generații ale modelelor sale, deocamdată acestea sunt încă prezente. Noul V60 Cross Country va fi disponibil atât cu motorul T5 pe benzină, 2.0 litri, 250 CP, cât și cu dieselul D4, 2.0 litri, twin turbo, de 190 CP.

VIDEO & FOTO Volvo lansează noul V60 Cross Country, versiunea modernă a primului break off-road

VIDEO & FOTO Volvo lansează noul V60 Cross Country, versiunea modernă a primului break off-road

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
cross country
xc
v60