China va reduce taxele vamale pentru importurile de autoturisme și componente

China va reduce taxele vamale pentru importurile de autoturisme și componente
scris 22 mai 2018

China a anunțat că va reduce taxele vamale pentru importurile de autoturisme și componente, de la 25% la 15%, într-o deschidere fără precedent a pieței la produsele industriei auto globale. Decizia are implicații importante, inclusiv politice în relația cu SUA.

Constructorii străini de automobile vor putea exporta mult mai ușor produsele în China, ca urmare a deciziei luate de guvern de reducere a taxelor vamale de la 25% la 15%, pentru autoturisme. Este a doua decizie importantă pentru industria auto, după cea în care producătorii străini au primit permisiunea de a stabili propriile companii, fără a mai fi nevoie de asocierea cu o companie chineză.

Decizia de reducere a tarifelor vamale intră în vigoare de la 1 iulie, după cum a anunțat ministrul de Finanțe, argumentul fiind legat de deschiderea pieței și dezvoltarea sectorului auto local.

General Motors va aduce Cadillac XT4 în Europa, pentru a concura BMW X1 și Audi Q3 CITEȘTE ȘI General Motors va aduce Cadillac XT4 în Europa, pentru a concura BMW X1 și Audi Q3

Pentru componente, taxele vamale vor fi de asemenea reduse de la 10 procente, la 6 procente.

China încearcă în acest fel să echilibreze raportul comercial cu SUA, președintele Donald Trump criticând în repetate rânduri nivelul taxelor vamale pentru automobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
importuri automobile