Chinezii de la Chery vând platforma de mașini electrice unei mărci premium din Europa

Chinezii de la Chery vând platforma de mașini electrice unei mărci premium din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 apr 2024

Constructorul chinez de automobile Chery este în discuții avansate cu Jaguar Land Rover pentru a vinde platforma de automobile electrice dezvoltată în China. Informația a fost publicată de presa din Marea Britanie, la scurt timp după ce șeful Chery, Yin Tongyue, a declarat că o marcă din Europa va prelua platforma sa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Chery este în atenția europenilor în ultimele zile, după ce primele informații referitoare la negocierile avansate pentru achiziția fostei fabrici Nissan din Barcelona se apropie de final. Președintele Chery, Yin Tongyue, se află într-o vizită în Spania, pentru a discuta cu autoritățile locale preluarea uzinei și a declarat cu această ocazie că „două companii din Europa au dorit să cumpere platforma noastră și una dintre ele, premium, o va folosi”.

La scurt timp după această declarație, a apărut informația privind compania care va folosi platforma Chery. Este vorba despre JLR (fosta Jaguar Land Rover), care are de mai mult timp un parteneriat cu Chery, pe piața din China.

FOTO Corespondență din Spania - Șeful Dacia, după mutarea unei părți a producției Duster în Turcia: Nu vă temeți, fabrica din Mioveni nu va rămâne goală! CITEȘTE ȘI FOTO Corespondență din Spania - Șeful Dacia, după mutarea unei părți a producției Duster în Turcia: Nu vă temeți, fabrica din Mioveni nu va rămâne goală!

Grupul Jaguar Land Rover este deținut de gigantul indian Tata, care a cumpărat mărcile de la Ford. Decizia privind utilizarea platformei Zingtu, de la Chery, va avea efecte încă din 2024, când vor fi lansate primele modele electrice, pe piața chineză. În acest fel, JLR speră să-și redreseze vânzările aflate într-o scădere vizibilă în ultimii ani, atât în China, cât și pe alte piețe.

Mai multe companii europene au decis să cumpere platforme produse de companii chineze, pentru a-și reduce decalajul tehnologic pe piața din China. Volkswagen a semnat un contract cu Xpeng Motors, iar Stellantis a investit sume importante în Leapmotor, pentru a putea folosi platforma și, în același timp, pentru a putea vinde mașinile acestei mărci pe piețele internaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
chery
jaguar land rover
masini electrice