Chinezii se bat pe Mercedes: BAIC Group vrea să-și majoreze deținerea la Daimler, peste cei de la Geely

Chinezii se bat pe Mercedes: BAIC Group vrea să-și majoreze deținerea la Daimler, peste cei de la Geely
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 nov 2019

Compania chineză BAIC Group intenționează să cumpere încă un pachet de acțiuni la Daimler, după ce în vara acestui an a cumpărat 5 procente din compania care deține Mercedes-Benz. În prezent, cel mai mare acționar privat al nemților este Geely, constructor chinez care a cumpărat de pe bursă aproape 10%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Partenerul chinez al Daimler, Beijing Automotive Industry Holding Co. (BAIC), companie deținută de statul chinez, a început din nou să cumpere acțiunie Daimler de pe bursă, potrivit Automotive News. Informațiile neoficiale arată că BAIC și-a propus să depășească pachetul deținut de Geely, compania lui Li Shufu, proprietarul Volvo. BAIC este partener tradițional al Daimler, cele două compani având afaceri împreună în China. Relația lor a fost, însă, tulburată în 2018, când Li Shufu, președintele Geely, a cumpărat de pe bursă, fără să știe nimeni, un pachet de 9,7% din acțiuni.

Buget de 3 milioane de euro pentru trecerea de la Clever la Free Now. Numărul curselor este calculat că va crește cu 50% în 2020 CITEȘTE ȘI Buget de 3 milioane de euro pentru trecerea de la Clever la Free Now. Numărul curselor este calculat că va crește cu 50% în 2020

Ulterior, Daimler și BAIC și-au reafirmat parteneratul printr-un acord nou privind dezvoltarea unei uzine de vehicule electrice din China. Daimler a investit în acea uzină cumpărând 4% din companie, iar BAIC s-a angajat să investească în Daimler. În luna iulie, BAIC a anunțat că a cumpărat 5% din Daimler, iar șefii companiei au salutat această investiție. Prețul plătit a fost de circa 2,5 miliarde euro. Acum, Daimler a raportat autorității de supraveghere a pieței de capital din Germania depășirea pragului de 5 procente de către banca chineză HSBC, vehiculul financiar cu care BAIC a cumpărat și pachetul din iulie.

Acțiunile Daimler au scăzut cu aproximativ 30% de când Li Shufu a anunțat achiziția pachetului de 9,69%, în 2018.

În același timp, investitorii germani ai Daimler s-au arătat nemulțumiți de ascensiunea chinezilor în acționariat, fiind împotriva acordării unui loc în Consiliul de Administrație, în primul rând din cauza conflictului de interese.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni daimler
baic mercedes benz
geely mercedes
actiuni mercedes