Cinci oferte depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj

Cinci oferte depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2021

Cinci oferte au fost depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Dovadă că veștile bune nu vin nici ele singure: astăzi s-au depus cinci oferte în cadrul acestei licitații. Proiectul este unul esențial pentru asigurarea unei conexiuni moderne și rapide între două dintre regiunile țării, Oltenia și Banat. Autostrada/drumul expres va avea o lungime de circa 250 de km și are avantajul de a fi lansat/ă pe un model nou de caiet de sarcini care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene și plăți) și, pe de altă parte, avantajează și beneficiarul care primește la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat (un așa-numit 'preliminary design'). Acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitații pentru proiectare și execuție, având la bază un studiu de fezabilitate care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în același timp, constructorului libertatea de a inova și adapta proiectul", a spus ministrul.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Drumul de mare vitează Craiova-Lugoj va conecta Regiunea de Sud și Sud-Vest a României cu rețeaua europeană de transport prin conexiunea la Coridorul IV rutier pan-european Constanța-Nădlac, deschizând calea dezvoltării economice sustenabile și atragerii de investiții în zonă, scrie Agerpres.

Conform unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până la termenul limită au depus oferte următorii agenți economici:

Asocierea Egis România SA (lider de asociere) - Search Corporation SRL- Italrom Inginerie International SRL - Geostud SRL - Eco Geodrum SRL - Egis International SAS; Asocierea SC Irimat Cons SRL (lider de asociere) - SC Studio Coronoa SRL Civil Engineering - G&M Road Building Engineering SRL; Asocierea - SC Explan SRL (lider de asociere) - SC Geologic Site SRL - DP Consult SA -SCA Teaha&Fuzesi; Asocierea SC TPF Inginerie SRL (lider de asociere) - TPF-Consultores de Engenharia e Arquitectura SA - SC Sterogis Proiect SRL - SC Saidel Proiect SRL - SC Sidel Engineering SRL - SC Ernst & Young SRL; ofertant Yuksel Proje AS.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 107,465 milioane lei și 127,001 milioane lei fără TVA.

Durata contractului este de 43 luni de la data de începere a contractului (din care 36 de luni - studiul de fezabilitate)

"Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice", precizează CNAIR.

viewscnt
Afla mai multe despre
craiova-lugoj
drum