Cinci oferte pentru proiectarea și construcția tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu - Făgăraș

Cinci oferte pentru proiectarea și construcția tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu - Făgăraș
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2023

Cinci companii din România, Italia și Turcia au depus oferte pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu - Făgăraș, cu o valoare de peste 2 miliarde de lei, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"A avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție "Autostrada Sibiu - Făgăraș, Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu - Pitești) și Avrig - Mârșa (DJ105G), km 0+000- km 14+253". Acest tronson al autostrăzii Sibiu - Făgăraș are o lungime de 14,25 km", se precizează într-un comunicat al CNAIR.

FOTO Audi Q6 e-tron, dezvăluit sub camuflaj. Șeful mărcii a anunțat că pregătește un model electric și mai mic CITEȘTE ȘI FOTO Audi Q6 e-tron, dezvăluit sub camuflaj. Șeful mărcii a anunțat că pregătește un model electric și mai mic

Ofertele au fost depuse de companiile Porr Construct SRL (România), Webuild SPA - Milano (Italia), Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret AS (Turcia), Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. (Turcia) și Mapa Insaat ve Ticaret Anonim Sirketi (Turcia), scrie Agerpres.

Potrivit CNAIR, valoarea estimată a contractului este de 2,098 miliarde lei, fără TVA.

Contractul de proiectare și execuție lucrări va avea o durată de 48 de luni, din care 12 de luni perioada de proiectare și 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minimum 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maximum 10 ani.

Autostrada Sibiu - Făgăraș are o importanță majoră în desfășurarea traficului pe direcția Coridorului IV Pan European, deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT - Comprehensive și anume intercoridorul Moldova - Transilvania, precizează sursa citată.

În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

viewscnt
Afla mai multe despre
sibiu - făgăraș
oferte