Circulația pe linia de tramvai 41 va fi suspendată, în lunile iulie și august, între Podul Grant și terminalul Ghencea

Circulația pe linia de tramvai 41 va fi suspendată, în lunile iulie și august, între Podul Grant și terminalul Ghencea
scris 7 apr 2019

Circulația liniei de tramvai 41 va fi suspendată, în lunile iulie și august, între Podul Grant și terminalul Ghencea, pentru finalizarea lucrărilor la trei obiective de infrastructură, pe această porțiune urmând să fie introdusă linia navetă de autobuz 641.

Anunțul a fost făcut de Primăria Capitalei, relatează News.ro.

Municipalitatea precizează că a avizat în Comisia Tehnică de Circulație din 4 aprilie următoarele lucrări: lucrări de reabilitare și consolidare Pasaj denivelat subteran Pod Grant; Podul hobanat peste Șos. Virtuții, în cadrul obiectivului Penetrație și racord Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București-Pitești; Stația de metrou „Parc Drumul Taberei” pe Bd. Drumul Taberei,  în zona intersecției cu Str. Brașov în cadrul proiectului “Magistrala 5- Drumul Taberei-Pantelimon. Tronson 1”.

Ca urmare a acestor avize, s-a luat decizia suspendării circulației liniei de tramvai 41 în perioada iulie – august, între Podul Grant și terminalul Ghencea, pentru buna defășurare a lucrărilor la obiectivele de investiții mai sus menționate. 

Tronsonul liniei 41 rămâne neafectat între Casa Presei și Podul Grant, prin asigurarea unui rebrusment (schimbare a direcției traseului) pe strada Turda. 

Programul eco-voucherelor, acordate de Primăria Capitalei pentru mașini nepoluante, este aproape de demarare. Va fi semnat contractul pentru tipărirea voucherelor CITEȘTE ȘI Programul eco-voucherelor, acordate de Primăria Capitalei pentru mașini nepoluante, este aproape de demarare. Va fi semnat contractul pentru tipărirea voucherelor

Pentru restul traseului – Pod Grant - terminaul Ghencea – se introduce linia navetă de autobuz 641. 

În ceea ce privește fluxul de călători deservit de linia 41, traseul acestei linii este acoperit în prezent de 36 de tramvaie ce asigură o  capacitate maximă de 7077 călători/h/sens. 

Pe perioada de vară, traseul liniei 41 va fi acoperit de un număr de 35 tramvaie cu o capacitate de 6880 călători/h/sens.

În zilele de sărbători, acest traseu este acoperit de un număr de 25 tramvaie cu o capacitate de 5188 călători/h/sens. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tramvai
linia 41
criculatie
suspendata
podul grant
ghencea
lucrari