Circulația pe sectoarele de munte de pe Transfăgărășan și Transalpina se închide începând din 20 octombrie

Circulația pe sectoarele de munte de pe Transfăgărășan și Transalpina se închide începând din 20 octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2020

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sectoarele de munte ale DN 7C - Transfăgărășan și DN 67C - Transalpina vor fi închise circulație, începând de marți. Astfel, pe Transfăgărășan nu se va mai circula între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă, iar pe Transalpina între Rânca și Curpat.

Conform Normativului AND 615-2020 privind circulația rutieră pe drumurile montane  DN 7C (Transfăgărășan) și DN 67C (Transalpina), începând de marți, 20.10.2020, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare ale drumurilor menționate, a anunțat, vineri, CNAIR.

ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Premieră istorică: Dacia a lansat oficial primul automobil electric CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Premieră istorică: Dacia a lansat oficial primul automobil electric

Astfel, se va închide traficul pe DN 7C între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă) și pe DN 67C - între km 34+800 (Rânca) și km 79+200 (Curpat), scrie News.ro.

"Precizăm că măsura închiderii circulației rutiere pe aceste secotare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone", au mentționat reprezentanții CNAIR.

Transfăgărășanul este închis anual, în perioada iernii, când circulația rutieră nu se mai poate desfășura în siguranță. Cât Transfăgărășanul este închis circulației rutiere, la Bâlea Lac se ajunge doar cu telecabina, de la Bâlea Cascadă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
transfăgărășan
transalpina