Compania aeriană a Australiei cere vaccinarea tuturor angajaților săi

Compania aeriană a Australiei cere vaccinarea tuturor angajaților săi
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2021

Compania aeriană națională a Australiei, Qantas, a anunțat că va cere tuturor angajaților săi să se vaccineze complet împotriva COVID-19 în următoarele trei luni, informează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Qantas, proprietar al Qantas și al companiei aeriene australiene low-cost Jetstar, a precizat într-un comunicat că echipajele de cabină, piloții și lucrătorii de pe aeroport vor trebui să fie complet vaccinați până pe 15 noiembrie, în timp ce termenul limită pentru ceilalți angajați ai săi va fi de 31 martie 2022, scrie Agerpres.

Tesla Model 3, lider peste BMW, Audi și Mercedes, în segmentul premium de clasă medie, în Europa CITEȘTE ȘI Tesla Model 3, lider peste BMW, Audi și Mercedes, în segmentul premium de clasă medie, în Europa

Compania a adăugat că vor fi exceptați cei ce nu pot fi vaccinați din motive medicale, dar se așteaptă ca astfel de cazuri să fie rare.

"Un membru al echipajului poate zbura în numeroase orașe și intra în contact cu sute de oameni într-o singură zi", a declarat președintele Grupului Qantas, Alan Joyce, în timp ce a anunțat noua politică a companiei.

"A fi siguri că ei (angajații companiei) sunt vaccinați, dat fiind potențialul virusului de a se răspândi, este foarte important și eu cred că oamenii așteaptă de la noi un astfel de comportament în domeniul siguranței. Este clar că vaccinările sunt singura cale de a pune capăt ciclului de lockdown-uri și închiderii de frontiere, iar pentru o mulțime de angajați ai Qantas și Jetstar aceasta înseamnă posibilitatea de a se întoarce la muncă", a adăugat Joyce.

Frontierele internaționale ale Australiei au fost închise pentru toți rezidenții și cetățenii, exceptând câteva excepții, începând cu martie 2020. Și frontierele dintre statele australiene au fost închise de mai multe ori în timpul pandemiei, afectând călătoriile.

Până acum, circa 27% dintre australienii cu vârste peste 16 ani au fost pe deplin vaccinați și aproape jumătate dintre cei peste 16 ani au primit cel puțin o doză de vaccin. 

viewscnt
Afla mai multe despre
qantas
vaccinare