Companiile aeriene au nevoie un sprijin guvernamental de până la 200 de miliarde de dolari

Companiile aeriene au nevoie un sprijin guvernamental de până la 200 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2020

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a tras marți un nou semnal de alarmă cu privire la situația numeroaselor companii aeriene care sunt în pragul falimentului, apreciind că este nevoie de intervenția rapidă a guvernelor, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Dacă vrem să menținem un sector aerian puternic și capabil să față față acestei crize dificile, avem nevoie ca guvernele să acționeze puternic și rapid", a declarat directorul general IATA, Alexandre de Juniac. Acesta a evaluat sprijinul guvernamental necesar pentru companiile aeriene din întreaga lume undeva între 150 și 200 de miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Guvernul de la Roma renaționalizează Alitalia, invocând coronavirusul CITEȘTE ȘI Guvernul de la Roma renaționalizează Alitalia, invocând coronavirusul

Criza coronavirusului a escaladat în ultima săptămână, SUA introducând restricții cu privire la călătoriile din Europa, iar Uniunea Europeană și-a închis granițele. Aceste măsuri au obligat companiile aeriene să își rețină la sol majoritatea avioanelor pe măsură ce numărul pasagerilor s-a redus dramatic.

viewscnt
Afla mai multe despre
iata
companii aeriene