Consiliul Concurenței a declanșat o investigație la Audatex Services

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație la Audatex Services
scris 16 mai 2022

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație ce vizează un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Audatex Services SRL în relația cu unitățile de service auto pe piața din România a serviciilor software specializate pentru evaluarea și administrarea daunelor auto, a reparațiilor și lucrărilor de mentenanță pentru autovehicule.

VEZI AICI ȘI Registrul Auto Român a amendat cu 1 milion de lei service-uri auto. ”Registrul Auto Român este cu ochii pe cei care prestează activități de reparații auto."

Autoritatea de concurență susține că indicii privind un posibil comportament abuziv Audatex în relația cu clienții – unități de service auto.

Dacia, Tesla și grupul Hyundai – Kia, cele mai mari creșteri ale cotei de piață din Europa CITEȘTE ȘI Dacia, Tesla și grupul Hyundai – Kia, cele mai mari creșteri ale cotei de piață din Europa

În acest context, Consiliul Concurenței a efectuat o inspecție inopinată la sediul companiei investigate.

Inspecția inopinată a fost autorizată de Curtea de Apel București, fiind justificată de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurențiale analizate.

Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă preliminară importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii concurenței.

Documentele ridicate se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, compania implicată riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
audatex