Continental, cu 7 fabrici în România, negociază cu Audi, BMW și Mercedes pentru achiziția unui pachet în cadrul HERE, fosta divizie de hărți a Nokia

Continental, cu 7 fabrici în România, negociază cu Audi, BMW și Mercedes pentru achiziția unui pachet în cadrul HERE, fosta divizie de hărți a Nokia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 iul 2017

Producătorul german de componente auto și anvelope Continental negociază achiziția unui pachet de acțiuni în cadrul companiei HERE, deținută de cei trei mari producători de automobile germani, VW, BMW și Daimler, potrivit unor informații apărute în presa germană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Informațiile prezentate vorbesc despre negocieri care ar trebui să fie încheiate în septembrie, când este prevăzută semnarea contractului, dacă totul decurge normal.

Companie HERE este fosta divizie de hărți a Nokia, pe care suedezii au vândut-o, la momentul la care activitatea de producție a telefoanelor mobile a fost, la rândul ei, vândută către Microsoft. Cumpărători au fost constructorii germani de automobile, care au decis să folosească hărțile Nokia pentru sistemele GPS ale mașinilor, în vederea dezvoltării tehnologiei de conducere autonomă.

Tranzacția din 2015 s-a ridicat la 2,8 miliarde euro, însă a fost urmată, în 2016, de o vânzare a unui pachet de 10 procente către NavInfo, companie chineză de mapping, împreună cu partenerii de la Tencent și fondul de investiții GIC. La începutul acestui an, au apărut informații despre Intel, că ar dori să intre în această afacere.

 Vânzările Dacia Sandero au explodat CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia Sandero au explodat

Hărțile dezvoltate de Nokia și care fac obiectul activității HERE sunt hărți de mare precizie și pot fi utilizate cu succes de automobile pentru a se deplasa fără ajutorul unui șofer. Tehnologia de conducere autonomă este destul de avansată, fiind deja testate mașini cu un nivel de autonomie 4.

Continental este unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și anvelope, având anul trecut o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și peste 227.000 de angajați în 56 de țări.

Grupul german deține în România șapte unități de producție și patru centre de cercetare-dezvoltare. Tot în România, Continental este și partener al unui joint-venture din Slatina și are un centru de distribuție al anvelopelor la București. La finele anului trecut, Continental avea 18.200 de angajați în România, numărul acestora urmând să crească cu aproximativ 1.500 în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
here
continental
audi
bmw
mercedes