Contractul pentru proiectarea și execuția unui nou pod peste Siret - semnat

Contractul pentru proiectarea și execuția unui nou pod peste Siret - semnat
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2022

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția podului nou de la Cosmești peste Siret, valoarea contractului depășind 146 de milioane de lei fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Marți, 19.04.2022, a avut loc la sediul CNAIR semnarea contractului având ca obiect: proiectare și execuție Podul nou de la Cosmești, peste Siret, pe DN 24 km 7+620 (inclusiv varianta de drum nou de cca. 5,6 km), între autoritatea contractantă și Asocierea S.C. SA&PE Construct S.R.L. (lider al asocierii) – S.C. Tehnostrade S.R.L", a transmis CNAIR.

FOTO Gigantul german Varta a intrat în România cu noua sa filială de e-mobility, pentru o investitie strategică de 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul german Varta a intrat în România cu noua sa filială de e-mobility, pentru o investitie strategică de 1 miliard de euro

Valoarea contractului este de 146.498.575,53 lei fără TVA, scrie News.ro.

Conform sursei citate, durata de execuție este de 24 de luni: 5 luni perioada de proiectare și 19 luni perioada de execuție lucrări, care începe să curgă de la data obținerii autorizației de construire.

Durata perioadei de garanție este de 120 de luni, conform ofertei antreprenorului.

Contractul este finanțat din Fonduri Externe Nerambursabile.

"Achiziția are ca scop realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste calea ferată, pe un traseu diferit decât cel actual. Obiectivul general al proiectului este realizarea unui sector de drum care să asigure circulația rutieră în condiții de siguranță și confort, la exigențele actuale ale unui drum național european", a menționat CNAIR.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod
siret