Restricțiile pe podul de la Fetești nu vor fi ridicate

Restricțiile pe podul de la Fetești nu vor fi ridicate
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că restricțiile rutiere de pe podul de la Fetești nu vor fi ridicate în această săptămână, așa cum era programat, deoarece specialiștii au descoperit probleme la structură și este nevoie de lucrări mai ample decât era planificarea inițială. El a menționat că aceste lucrări vor fi oprite înainte de începerea sezonului estival.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sorin Grindeanu a fost întrebat, marți, într-o conferință de presă susținută la Constanța, dacă restricțiile rutiere pe podul de la Fetești vor fi ridicate, joi, așa cum era programat inițial sau dacă au fost găsite probleme, scrie News.ro.

FOTO Un avion trimis de Moscova pentru a lua diplomații expulzați din Spania și Grecia a făcut un ocol de 15.000 de kilometri din cauza interdicțiilor CITEȘTE ȘI FOTO Un avion trimis de Moscova pentru a lua diplomații expulzați din Spania și Grecia a făcut un ocol de 15.000 de kilometri din cauza interdicțiilor

“S-au găsit probleme în momentul când au decopertat. Chiar vorbeam cu domnul președinte venind încoace, în momentul în care au decoperat au găsit probleme de structură, probleme mai grave decât se așteptau și de aceea nu s-a putut respecta. Se lucrează, inclusiv azi dimineață. Acum poate aveau informații că se trece pe acolo, dar se lucrează. În momentul în care s-a decopertat și s-a văzut structura și au dat seama că este nevoie de lucrări mai ample față de cât și-au planificat inițial”, a explicat ministrul Transporturilor.

El a precizat că, deși restricția trebuia să fie ridicată în această săptămână, va mai dura și în luna mai, urmând să fie ridicată înainte de începerea sezonului estival.

“Trebuia să fie restricția până în Paști, din ce mi-au spus va mai dura probabil și pe parcursul lunii mai, o  săptămână, două, din informațiile pe care ni le-au transmis. În mod cert sezonul, când începe normal sezonul, dau la o parte 1 Mai, nu vor mai fi restricții”, a menționat Sorin Grindeanu.

Lucrările de reabilitare a Podului peste brațul Borcea de pe A2 au fost reluate la finalul lunii februarie.

”Lucrările de reabilitare la Podul peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, sunt programate în intervalul 22.02.2022 – 21.04.2022. Astfel, lucrările de reabilitare continuă conform calendarului, avansând cu încă o etapă importantă ce se va încheia odată cu începerea sezonului estival, astfel încât traficul să fie deschis în totalitate pe pod”, anunță CNAIR.

Pe perioada lucrărilor, Calea I de circulație, sensul București – Constanța, între km 142+885 și km 148+015 va fi închisă traficului, circulația fiind deviată pe Calea II, unde se va desfășura în ambele sensuri.

Termenul de finalizare al contractului de execuție este data de 25.04.2023.

Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavodă, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
sorin grindeanu
pod fetesti