Contractul pentru sectorul de autostradă Cristian-Râșnov, de lângă Brașov, a fost încredințat Alpenside. Acum, ministrul speră să nu apară contestații

Contractul pentru sectorul de autostradă Cristian-Râșnov, de lângă Brașov, a fost încredințat Alpenside. Acum, ministrul speră să nu apară contestații
scris 1 iun 2017

Contractul pentru lotul de autostradă Cristian-Râșnov, capătul nordic al autostrăzii Comarnic - Brașov, a fost atribuit asocierii Alpenside SRL - Specialist Consulting SRL de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat joi compania. Atribuirea a fost anunțată miercuri de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a precizat că în acest an vor începe lucrările, dacă nu vor fi depuse contestații.

Contractul a fost atribuit miercuri, 31 mai, după ce CNAIR a finalizat procedura de achiziție și analiza ofertelor pentru proiectarea și execuția sectorului de autostradă Râșnov - Cristian (km 162+300 - km 168+600) și a drumului de legatură cu profil de autostradă care asigură descărcarea traficului rutier spre orașul Brașov, arată news.ro.

Sectorul Râșnov - Cristian face parte din tronsonul Comarnic - Brasov, parte a autostrăzii București - Brașov, în lungime de 168 kilometri.

Italienii de la Atlantia, controlați de familia Benetton, oferă 18 miliarde dolari pentru rivalul spaniol Abertis. Tranzacția ar crea cel mai mare operator de autostrăzi cu taxă din lume CITEȘTE ȘI Italienii de la Atlantia, controlați de familia Benetton, oferă 18 miliarde dolari pentru rivalul spaniol Abertis. Tranzacția ar crea cel mai mare operator de autostrăzi cu taxă din lume

"Procedura de achiziție publică a fost caștigată de Asocierea S.C Alpenside S.R.L. - S.C. Specialist Consulting S.R.L. În prezent se așteaptă expirarea termenului legal de 10 zile pentru transmiterea unor eventuale notificări/contestații, privind rezultatul procedurii de atribuire", a precizat CNAIR.

Compania Alpenside SRL, fostă Util Construct Plus, este deținută de Florin Cristian Mihai, după ce a aparținut anterior unei firme  cipriote, potrivit relatărilor din presă.

Societatea a obținut mai multe contracte cu statul în ultimii ani.

Potrivit bilanțului depus la Ministerul Finanțelor, Alpenside SRL a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 106,6 milioane lei și pierderi de 8,83 milioane lei, cu un număr mediu de 138 salariați.

Turiștii care au apucat să treacă la cauciucurile de vară pot scăpa de amendă dacă sunt surprinși pe drumuri cu zăpadă CITEȘTE ȘI Turiștii care au apucat să treacă la cauciucurile de vară pot scăpa de amendă dacă sunt surprinși pe drumuri cu zăpadă

Tronsonul de autostradă Comarnic - Brașov este împărțit în cinci sectoare, sectoarele 1 și 5 fiind cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Brașov, în lungime totală de 10 kilometri.

Ministrul Transporturilor a declarat miercuri că raportul de atribuire pentru centura Comarnic a fost semnat săptămâna aceasta și urmează să se desemneze câștigătorul.

”Sper să nu avem contestații. La Bușteni urmează în perioada următoare. Deci, ce a fost deblocat timp de doi ani uitați că se deblochează acum", a susținut ministrul Transporturilor.

CNAIR a anunțat în ianuarie că a prevăzut în bugetul pentru acest an sumele necesare realizării proiectele aflate în pregătire, precum autostrăzile Comarnic - Brașov și Târgu Mureș - Iași, dar și pentru proiecte în derulare, precum centura Bucureștiului.

Autostrada Comarnic - Brașov a fost promisă în ultimii zece ani în toate campaniile electorale, însă până acum nu au început niciun fel de lucări.

În schimb, în fiecare weekend, iar în perioada verii și în cursul săptămânii, traficul pe Valea Prahovei, mai ales în zona Bușteni - Sinaia, este îngreunat din cauza numărului foarte mare de mașini care circulă pe DN 1 între Brașov și București.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpenside
autostrada
auto