Cook: Apple se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă a vehiculelor

Cook: Apple se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă a vehiculelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2017

Apple se concentrează pe dezvoltarea sistemelor destinate vehiculelor autonome, a dezvăluit în premieră directorul general al companiei, Tim Cook, după ani de zile în care a evitat să vorbească despre acest lucru, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Ne concentrăm pe sistemele autonome. Este o tehnologie de bază pe care o considerăm foarte importantă”, a spus Cook într-un interviu acordat pe 5 iunie televiziunii Bloomberg.

El a adăugat că această tehnologie este mama tuturor proiectelor de inteligență artificială și unul dintre cele mai dificile la care a lucrat Apple până acum, scrie News.ro.

O serie de companii tehnologice s-au implicat în industria auto, în perspectiva fabricării de vehicule autonome.

VIDEO Citroen C3 Aircross, un nou SUV în familia PSA Group. Modelul va fi disponibil în partea a doua a anului CITEȘTE ȘI VIDEO Citroen C3 Aircross, un nou SUV în familia PSA Group. Modelul va fi disponibil în partea a doua a anului

Divizia Wayma a grupului Alphabet a semnat parteneriate cu Fiat Chrysler și Lyft pentru dezvoltarea acestei tehnologii. Și producători auto de la BMW la General Motors au deschis birouri importante în Silicon Valley și au alocat sute de milioane de dolari pentru achiziția de startup-uri în domeniul vehiculelor autonome.

Inițial, Apple a dorit să construiască propriul model de vehicul autonom, dar ulterior a decis să se concentreze pe tehnologia de conducere autonomă, potrivit Bloomberg News.

Producătorul de iPhone-uri a angajat peste 1.000 de ingineri să lucreze la Project Titan, așa cum este cunoscută în companie echipa care se ocupă de sistemele de conducere autonomă, lansată în 2014.

În luna aprilie, Apple a obținut acordul California Department of Motor Vehicles să testeze trei SUV-uri autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
tim cook
apple