Creștere a profitului pentru PSA Group, în ciuda scăderii vânzărilor

Creștere a profitului pentru PSA Group, în ciuda scăderii vânzărilor
scris 26 iul 2019

PSA Group a raportat o creștere a profitului pe prima jumătate a anului, dovedind că integrarea Opel/Vauxhall a fost un succes.

Profitul operațional al PSA Group a crescut în primele șase luni cu 11%, la 3,34 miliarde euro, cu o creștere a marjei profitului la un nou record, 8,7%, potrivit datelor publicate de companie.

„Rezultatele noastre dovedesc sustenabilitate performanțelor noastre în ciuda punctelor slabe ale piețelor globale” a declarat CFO-ul Phillipe de Rovira.

Veniturile PSA au înregistrat o scădere foarte mică, 0,7%, la 38,3 miliarde euro, cu ajutorul noilor modele, care au generat prețuri mai bune. Veniturile nete consolidate au urcat la 2 miliarde euro.

Performanțele PSA sunt cu atât mai mult de apreciat cu cât au fost influențate de o reducere a veniturilor din China de 300 milioane euro, generate de scăderea pieței. La nivel global, datele preliminare vorbesc despre o scădere de 13% a vânzărilor pentru industria auto.

Mercedes și Bosch au primit aprobare pentru parcarea mașinilor fără șofer CITEȘTE ȘI Mercedes și Bosch au primit aprobare pentru parcarea mașinilor fără șofer

Rezultatele financiare nu se suprapun cu vânzările grupului, care au scăzut cu 12 procente în primele șase luni, la 1,9 milioane de vehicule. Cea mai mare scădere a fost de 23% în cazul mărici Peugeot, care a vândut numai 767.062, comparativ cu cele peste 1 milion de vehicule vândute anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
carlos tavares
peugeot
opel
fiat
chrysler
robert peugeot