Creștere masivă a înmatriculărilor. TOP 10 - cele mai vândute automobile

Creștere masivă a înmatriculărilor. TOP 10 - cele mai vândute automobile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 nov 2019

Înmatriculările de autoturisme au înregistrat o creștere substanțială în luna octombrie, în principal ca efect al rezultatelor slabe de anul trecut, când erau introduse normele WLTP. După 10 luni, piața are o creștere bună, de aproape 20 de procente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marca Dacia, cea mai mare de pe piață, a consemnat o dublare, practic, a înmatriculărilor în luna octombrie, acesta fiind cel mai bun reper pentru ce s-a întâmplat luna trecută cu autoturismele noi. Raportată la o bază foarte slabă, octombrie 2018, când se vedeau semnele introducerii normelor WLTP la testele de emisii, a zecea lună din an revine la un ritm bun, chiar dacă este mult sub nivelul înregistrat în prima jumătate a anului. Cifrele Dacia arată 3.690 de autoturisme înmatriculate, cu 94,53% mai multe ca anul trecut, iar pe cele zece luni, 40.813 autoturisme, cu 30,78% mai multe.

Și celelalte mărci au înregstrat creșteri, unele mai mari procentual, dar nu cu un volum atât de mare. Principalii competitori, mărcile de import cele mai mari, au avut evoluții diferite. Skoda a crescut cu numai 5,98%, la 851 vehicule, dar a fost cea mai cumpărată marcă de import în octombrie. Pe zece luni, Skoda are 10.447 autoturisme înmatriculate, cu 9,77% mai multe ca anul trecut. Ford își consolidează, în același timp poziția a doua la mașini de import, cu o creștere de 23,72% în octombrie, 725 unități, și aproape 10.000 de autoturisme după 10 luni (+22,9%). Hyundai a depășit Volkswagen, cu 716 autoturisme, în octombrie, 48,24% creștere, dar nu și la nivelul celor 10 luni, unde are o diferență de peste 3.000 de autoturisme. VW a crescut cu 14,5% (608 unități înmatriculate) în octombrie și a urcat la 9133 autoturisme în acest an (creștere de numai 1,66%). Alte mărci în top sunt Toyota, Nissan și Opel.

Cele mai vândute automobile din luna octombrie au fost Logan, Duster și Sandero, pe de o parte (modele autohtone), și Skoda Octavia, Nissan Qashqai și Renault Megane, din import.

Creștere masivă a înmatriculărilor. TOP 10 - cele mai vândute automobile

Carlos Tavares: PSA - FCA nu va elimina niciunul din cele 13 branduri auto, după fuziune CITEȘTE ȘI Carlos Tavares: PSA - FCA nu va elimina niciunul din cele 13 branduri auto, după fuziune

De remarcat și piața de mașini second-and (importate - înmatriculate pentru prima dată), care continuă să scadă, lent dar sigur. Au fost introduse în țară 41.756 autoturisme rulate, de patru ori mai multe față de cele noi. De la începutul anului, numărul lor s-a ridicat la 370.987 autoturisme, în scădere cu aproape 5 procente, adică peste 20.000 de autoturisme mai puține față de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari auto
masini
piata auto
dacia
vanzari vw