Dacia, cu ofertă de plecare voluntară către angajați, plătește francezilor dividende record

Dacia, cu ofertă de plecare voluntară către angajați, plătește francezilor dividende record
scris 27 iun 2022

Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, va distribui dividende în sumă de 472,6 milioane lei, reprezentând aproape întregul profit net raportat pentru anul trecut.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În plus, tot către dividende va fi direcționată rezerva din profitul reinvestit, aferentă perioadei 2014-2017, în sumă de 821,1 milioane lei, ca și rezultatul reportat provenind din surplusul de reevaluare, urmare a trecerii de la metoda contabilă bazată pe reevaluare la metoda costului istoric, în sumă de 206,9 milioane lei.

Valoarea totală a dividendelor ce urmează a fi repartizate în acest an urcă astfel la un record de 1,5 miliarde lei, conform datelor analizate de Profit.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

Automobile Dacia este controlată 99% de grupul francez Renault.

Automobile Dacia a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 21,4 miliarde lei și un profit net de 498 milioane lei, marcând astfel un reviriment după prăbușirea din anul precedent, pe fondul pandemiei, a anunțat anterior Profit.ro.

Începând cu 16 decembrie 2020, compania face obectul unei inspecții fiscale, control încă în curs de desfășurare, era arătat.

Recent, Automobile Dacia a transmis angajaților din uzina de la Mioveni un plan de plecări voluntare, care ar avea ca scop „ameliorarea perfomanțelor companiei”. Mișcarea a fost explicată de companie pentru Profit.ro AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari dacia
vanzari renault