Dacia Duster 2016 va avea și o versiune de oraș, Urban Explorer, disponibilă în ediție limitată

Dacia Duster 2016 va avea și o versiune de oraș, Urban Explorer, disponibilă în ediție limitată
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 sep 2015

Duster Edition 2016, noua versiune a modelului produs de Dacia la uzina de la Mioveni care va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt pe 17 septembrie, oferă șoferilor, pe lângă o serie de echipamente noi și îmbunătățiri stilistice, o ediție de oraș, denumită Duster Urban Explorer, care va fi disponibilă doar pe anumite piețe europene, România nefiind inclusă pe lista prezentată de constructorul francez Renault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Duster Urban Explorer va avea două nivele de echipare, Baroudeur și Look, se arată într-un comunicat Renault, acționarul majoritar al Dacia.

Modelul va fi comercializat pe piețele din Germania, Italia, Spania, Portugalia, Elveția, Suedia, Polonia, Slovenia, Croația, Serbia, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Montenegro.

Printre îmbunătățirile aduse ediției de serie a Dacia Duster se numără jante de aliaj de 16 inci de culoare neagra, o nouă nuanță de caroserie, Altaï Green, care înlocuiește actuala nuanță Olive Grey, precum și sistemul multimedia și de navigație MEDIA-NAV Evolution, disponibil anterior doar pe modelele Dacia aniversare.

La interior, Dacia Duster 2016 vine cu două noi tapițerii: Silicon black pentru modelele entry și Féderer gri pe fundal negru pentru versiunile de top, potrivit comunicatului.

Opțional, mașina poate fi echipată cu o cameră video pentru marșarier.

Renault a prezentat și motorizarea pentru care Dacia va oferi, în premieră, transmisia manuală automatizată Easy-R. Astfel, cutia de viteze robotizată va fi disponibilă pentru modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway echipate cu motor TCe 90 pe motorină.

Easy-R dispune de doua moduri de funcționare, Drive și Manual. În modul Drive, schimbarea treptelor de viteză se face de către calculator, în funcție de condițiile de rulare, în timp ce în modul Manual treptele de viteză sunt schimbate de către șofer.

Trecerea la norma Euro 6 a generat schimbări în motorizările gamei Dacia, care au fost optimizate pentru reducerea consumului de carburant, se arată în comunicat.

Astfel, toate motoarele Dacia vor beneficia de sistemul Stop & Start și de Energy Smart Management pentru recuperarea energiei de frânare. De asemenea, motoarele diesel vor fi echipate cu Lean Nox Trap, un filtru pentru oxizii de azot.

Modificările aduse motorizării generează economii de carburant între 0,1 și 0,5 litri la suta de kilometri, potrivit măsurătorilor Renault.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster
urban explorer
editie 2016
renault
easy-r