Înmatriculările Dacia în Marea Britanie au scăzut cu peste 37% în luna august

Înmatriculările Dacia în Marea Britanie au scăzut cu peste 37% în luna august
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2015

Înmatriculările de autoturisme noi marca Dacia în Marea Britanie au înregistrat o scădere de 37,06% în luna august, în condițiile în care, pe ansamblu, piața auto britanică a înregistrat o creștere de 9,6%, a anunțat vineri Asociația britanică a producătorilor și dealerilor de mașini (SMMT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr de 428 de autoturisme noi marca Dacia au fost înmatriculate în luna august 2015 în Marea Britanie, față de 680 de unități în luna august a anului trecut. În schimb, în primele opt luni ale acestui an înmatriculările Dacia în Marea Britanie au crescut cu 5,78% în ritm anual până la 15.931 de unități.

Piața auto britanică a înregistrat în luna august 2015 o creștere de 9,6% până la 79.060 unități, în timp ce pe primele opt luni ale anului vânzările au crescut cu 6,7% până la 1,634 milioane autoturisme. Luna trecută, în topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta (4.753 unități), Ford Focus (2.673), Volkswagen Golf (2.456), Vauxhall Corsa (2.154) și Volkswagen Polo (1.911 unități).

'Performanțele solide din luna august au fost susținute de ofertele de finanțare atractive și o gamă diversă de modele', a declarat directorul SMMT, Mike Hawes.

Anterior, SMMT prognoza că pe ansamblul acestui an înmatriculările de autoturisme noi în Marea Britanie vor crește cu aproape 4% comparativ cu anul trecut. Cu toate acestea, în primele opt luni vânzările de autoturisme noi au înregistrat o creștere de 6,7%.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
marea britanie
inmatriculari