Dacia Duster, cel mai vândut SUV de clasă B din Europa, în luna ianuarie

Dacia Duster, cel mai vândut SUV de clasă B din Europa, în luna ianuarie
scris 27 feb 2018

Dacia Duster a devenit cel mai vândut SUV de clasă B din Europa, în luna ianuarie, lansarea noii generații fiind de bun augur pentru marca românească. Duster a depășit Opel Mokka, cel mai apropiat rival, dar și Renault Captur, liderul segmentului.

Dacia Duster a înmatriculat peste 15.000 de unități în luna ianuarie, în Europa, în prima lună a sa de prezență pe piață de la intrarea în producție, potrivit datelor Jato Dynamics. Modelul fabricat la Mioveni a reușit să crească cu 45% față de anul trecut, una dintre cele mai mari creșteri de pe piața europeană de automobile. Duster a urcat pe locul 17 în clasamentul celor mai vândute mașini în UE, în timp ce Sandero se află pe 13, cu 16.400 unități, cu 10% mai multe decât anul trecut.

În clasamentul SUV-urilor subcompacte, Dacia Duster s-a aflat în ianuarie pe primul loc, înaintea Renault Captur, crossoverul care a condus anul trecut nestingherit acest clasament și care se află în preferințele publicului european de mai mult timp. Captur a înmatriculat 14.333 unități, cu 9% mai multe.

Pe locul trei se află Opel Mokka, un SUV care este un competitor mult mai apropiat de Duster, atât din punct de vedere al dimensiunilor, cât și al opțiunii 4x4. Modelul german a înmatriculat 13.693 unități, cu 2% mai multe.

Proiect: Șoferii care nu au fost sancționați 1 an vor primi un bonus și vor putea scăpa de suspendarea permisului CITEȘTE ȘI Proiect: Șoferii care nu au fost sancționați 1 an vor primi un bonus și vor putea scăpa de suspendarea permisului

În clasamentul tuturor segmentelor de SUV-uri, pe primul loc s-a clasat VW Tiguan, care a depășit de câteva luni Nissan Qashqai, aflat acum pe locul al doilea. Modelul VW a scăzut, însă, 6 procente față de ianuarie 2017, în timp ce modelul Nissan a creșscut 7 procente. Pe locul al treilea a fost în ianuarie Peugeot 3008, modelul cu cea mai mare creștere din clasament, 63%, respectiv 16.895 vehicule înmatriculate. Dacia Duster se situează acum pe locul patru în topul SUV-urilor din toate segmentele.

Marca Dacia a înmatriculat 41.500 de vehicule în luna ianuarie, cu 20% mai multe decât anul trecut, aflându-se în prima lună din 2018 pe locul 16 în Europa.

Cel mai vândut model european a fost și în ianuarie VW Golf, în creștere cu 15%, acesta fiind urmat de Ford Fiesta, care a reușit să depășească Renault Clio, aflat pe locul 3.

Dacia Duster, cel mai vândut SUV de clasă B din Europa, în luna ianuarie

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster
renault
captur
vw
golf
piata auto