Dacia Duster primește motorul 1.5 dCi AdBlue, cu rezervor de uree, similar cu cel de pe Mercedes A 180d

Dacia Duster primește motorul 1.5 dCi AdBlue, cu rezervor de uree, similar cu cel de pe Mercedes A 180d
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 iun 2018

Dacia Duster nu a intrat încă pe lista modelelor Renault Group care vor primi motorul 1.3 TCe, modelul românesc primind, în schimb, o versiune modernizată a lui 1.5 dCI pe care îl folosește în prezent, care va avea însă nevoie de rezervor de uree.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Dacia Duster trece prin schimbări de motorizări, așa cum au declarat anterior reprezentanți ai companiei, pentru a face față noilor modificări ale legislației privind testele de emisii. Deocamdată, schimbarea care se produce este doar la nivelul motorului 1.5 dCi, care, pentru a face față noilor teste, a fost îmbunătățit. Potrivit publicației franceze L’Argus, care a obținut informații referitoare la piața franceză, motorul 1.5 dCi va deveni 1.5 AdBlue dCi, cele două versiuni de putere, 90 și 110, devenind ulterior acestei schimbări 95 și 115 CP. Modificarea a fost făcută la nivelul tratării oxizilor de azot, care acum va folosi tehnologia de reducere bazată pe uree, AdBlue.

O versiune a acestui motor este folosită deja de Mercedes pe Clasa A. Prin utilizarea noilor tehnologii, motoarele devin mai performante, deoarece pot funcționa cu un randament îmbunătățit fără să existe riscul unor emisii mai mari. Singura problemă apare la proprietar, care trebuie să se îngrijească de umplerea rezervorului cu uree.

Topul mașinilor echipate cu cele mai bune motoare din lume. Ferrari a dominat competiția Motorul Anului 2018 CITEȘTE ȘI Topul mașinilor echipate cu cele mai bune motoare din lume. Ferrari a dominat competiția Motorul Anului 2018

Datele tehnice arată că motorul de 90 CP va avea 95 CP și un cuplu de 240 Nm, în timp ce versiunea de 115 CP va avea un cuplu de 260 Nm. Principalele efecte vor fi la accelerație și la viteza maximă.

Potrivit sursei, pe piața franceză, noile motoare vor fi mai scumpe cu 150 de euro față de versiunile anterioare, respectiv 14.350 euro pentru cea mai ieftină echipare, 4x2.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster
1.5 dci
adblue