Dacia Sandero a dominat piața auto din Europa, în ianuarie. Ford Puma și Dacia Spring, în Top 10 al vânzărilor

Dacia Sandero a dominat piața auto din Europa, în ianuarie. Ford Puma și Dacia Spring, în Top 10 al vânzărilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 feb 2022

Dacia Sandero se întoarce în fruntea clasamentului vânzărilor de autoturisme din Europa, după ce a încheiat anul 2021 pe locul al treilea și a fost în două dintre lunile anului anterior pe primul loc, profitând astfel de criza de semiconductori pentru a-și crește cota de piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările de automobile din Europa au scăzut și în ianuarie, așa cum a anunțat deja ACEA, însă acum datele transmise de Jato Dynamics arată că modelul Sandero de la Dacia a fost cel mai vândut de pe continent, depășind atât cele două modele rivale de la Peugeot, 208 și 2008, cât și liderul de decenii, VW Golf, care s-a situat pe locul patru.

Dacia Sandero a reușit să înmatriculeze 17.558 de unități în luna ianuarie, depășind nivelul de anul trecut cu 10% și pe cel din 2020 cu 25%, dominând astfel vânzările europene de automobile. Peugeot 208 a vândut cu peste 1000 de exemplare mai puțin decât Sandero, iar Peugeot 2008 cu circa 3.000 mai puține. Liderul istoric al pieței, VW Golf, înregistrează o scădere uriașă, -44%, față de anul 2020, și de 4% față de anul trecut, opririle frecvente ale producției din Wolfsburg fiind categoric motivul principal al acestei situații.

În același timp, un alt model fabricat în România, Ford Puma, a intrat în top 10 al vânzărilor cu o creștere de peste 100%, comparativ cu ianuarie 2020 și de 18% comparativ cu anul trecut. SUV-ul de la Craiova a înmatriculat 12.159 de unități, aproape la egalitate cu Toyota Yaris Cross și puțin peste Corolla.

Volkswagen face încă un pas pentru a separa marca Porsche: un sfert vândut pe bursă, un sfert către familia lui Ferdinand Porsche CITEȘTE ȘI Volkswagen face încă un pas pentru a separa marca Porsche: un sfert vândut pe bursă, un sfert către familia lui Ferdinand Porsche

Pe de altă parte, Dacia Spring reușește să rămână în topul celor mai vândute automobile electrice din Europa, pe locul șase, după cele mai populare electrice de pe piață. Cu 3.138 de unități înmatriculate, mașina electrică a mărcii Dacia se află la același nivel cu VW ID.4 și Hyndai Kona, care au doar câteva autoturisme în plus. O surpriză în acest segment a fost Kia Niro, care a fost în ianuarie cel mai vândut automobil electric din Europa, depășind cu 4.049 de unități atât Renault Zoe, cât și alte modele populare. O observație pentru marca Tesla, care a dispărut complet din vânzări, în ianuarie, dovendind încă o dată că marca americană livrează mașini în valuri, pe măsuri ce reușește să producă și să completeze vapoarele de transport către Europa.

Dacia Sandero a dominat piața auto din Europa, în ianuarie. Ford Puma și Dacia Spring, în Top 10 al vânzărilor

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
inmatriculari europa
ford puma
dacia spring