Dacia Sandero, cea mai vândută mașină din Franța, în 2019, pe segmentul persoanelor fizice

Dacia Sandero, cea mai vândută mașină din Franța, în 2019, pe segmentul persoanelor fizice
scris 19 ian 2020

Dacia Sandero a fost în 2019 cea mai vândută mașină din Franța, pe segmentul de clienți persoane fizice, potrivit datelor asociației constructorilor auto din această țară, analizate de Profit.ro. Dacia a încheiat anul în scădere pe această piață, însă clienții privați au fost atrași în continuare de prețurile mici ale mărcii.

Piața de autovehicule din Franța a crescut în 2019 cu 2,3%, după ce în prima parte a anului dădea semne de scădere. Segmentul autoturismelor, cel mai consistent din piață, a crescut cu numai 1,9%, ajungând la 2,2 milioane de unități înmatriculate. În acest segment, în care Dacia realizează aproape toate vânzările sale, modelul Sandero s-a situat și în acest an pe primul loc, în categoria autoturismelor cumpărate de persoane fizice.

Marca Dacia a reușit să înmatriculeze anul trecut în Franța 138.977 autoturisme, în scădere cu 1 procent față de anul anterior. Chiar dacă în decembrie marca românească a reușit o creștere spectaculoasă, alături de alte mărci de pe piață, ca urmare a iminentei creșteri a taxelor de tip malus-bonus de la 1 ianuarie, Dacia nu a mai reușit să recupereze scăderile din lunile anterioare. Cu toate acestea, a rămas a cincea marcă, după volum, pe piața franceză, după Renault, Peugeot, Citroen și Volkswagen. Tot pe locul cinci se află și Dacia Sandero, în clasamentul autoturismelor, după Peugeot 208, Citroen C3, Renault Clio IV și Peugeot 3008 II. Cumulat, Clio IV și V, este cel mai vândut autoturism din Franța, cu 131.507 unități.

Rechemare stranie pentru mai multe modele VW în România. Mașinile sunt răscumpărate de companie CITEȘTE ȘI Rechemare stranie pentru mai multe modele VW în România. Mașinile sunt răscumpărate de companie

Dar dacă reținem doar subsegmentul clienților persoane fizice, Dacia Sandero le depășește pe toate acestea. Motivul este dat de faptul că clienții Dacia sunt preponderent persoane fizice, în timp ce companiile nu sunt atrase de mașinile românești. Motivele nu sunt foarte clare, dar țin foarte mult de discounturile disponibile (Dacia nu acordă astfel de reduceri), de valoarea reziduală (foarte slabă la Dacia), de asigurări și de fiabilitate. Este un mix de cauze pe care cei de la Dacia nu au reușit să-l explice. Ceea ce este cert este faptul că Dacia Sandero conduce și în acest an detașat clasamentul înmatriculărilor pe segmentul său, al persoanelor fizice.

Top 10 Franța (mașini noi - persoane fizice)

Dacia Sandero : 57.010 unități

Peugeot 208 I : 38.002 unități

Citroën C3 : 37.119 unități

Renault Clio IV : 31.756 unități

Dacia Duster : 31.199 unități

Toyota Yaris : 28 589 unități

Peugeot 2008 I : 27.113 unități

Renault Twingo : 25.473 unități

Renault Captur I : 25.304 unități

Peugeot 3008 : 24.382 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari dacia
dacia franta
vanzari dacia sandero
piata auto