Dacia și-ar putea reporni vânzările pe cea mai mare piață din Europa. Germania a permis dealerilor auto să redeschidă showroom-urile

Dacia și-ar putea reporni vânzările pe cea mai mare piață din Europa. Germania a permis dealerilor auto să redeschidă showroom-urile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 apr 2020

Dealerii de automobile din Germania vor putea să-și deschidă showroom-urile, ca urmare a relaxării restricțiilor anunțate de guvernul federal. Dacia ar putea să recupereze parte din vânzările prăbușite ca urmare a închiderii rețelei de vânzări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Industria auto din Germania începe să prindă viață din nou. Constructorii de automobile încep să-și pregătească restartarea producției, dar este nevoie și de rețelele de dealeri, pentru ca mașinile să înceapă să fie din nou vândute. Asociațiile dealerilor au transmis că anunțul de deschidere a activităților comerciale, care includ și dealerii auto, va salva multe companii mici de la faliment, care au fost nevoiți să-și închidă porțile cu zeci și sute de mașini pe stoc.

Primele showroom-uri ar putea să fie deschise chiar luni, 20 aprilie, însă fiecare land va stabili regulile și datele proprii de deschidere. Spre deosebire de uzinele auto, unde producția va începe treptat, delaerii au mașini pe stoc și ar putea demara vânzările imediat ce vor putea să o facă legal, cu atât mai mult cu cât multe dintre afaceri au păstrat deschisă activitatea de reparații auto, care a fost acceptată de guvern pe perioada restricțiilor. Închiderea activităților neesențiale a fost, în Germania, pe 16 martie.

Scăderea pieței din Germania a fost de 38% față de anul trecut, în martie, însă pentru Dacia pierderea a fost mult mai mare, mai ales că pentru marca românească începuse declinul încă din ianuarie. Vedeta vânzărilor de anul trecut, Duster, a pierdut cel mai mult în martie, peste 62% comparativ cu martie 2018, cu numai 871 de unități, iar Sandero, care vindea foarte bine versiunea Stepway, a pierdut 46,5% din vânzări, de la peste 2.000 de exemplare, la numai 1.109. Pe întreg trimestrul, Duster a înregistrat doar 2.400 de unități înmatriculate, față de 6.300 anul trecut.

Dacia și-ar putea reporni vânzările pe cea mai mare piață din Europa. Germania a permis dealerilor auto să redeschidă showroom-urile

O redeschidere a rețelei de dealeri Dacia ar putea salva măcar parțial vânzările din această primăvară, o perioadă considerată propice de vânzătorii auto. Luna martie este, în Germania, cea mai bună lună de vânzări auto din an. În același timp, luna aprilie va avea în cel mai bun caz vânzări similare cu martie, dar numai pentru cei care vor deschide rapid showroomurile.

Toate showroom-urile Dacia sunt incluse în cele deținute de dealeri Renault, iar numărul lor depășește 1.000, după cum reiese din datele afișate de companie.

ULTIMA ORĂ Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China

Dealerii de automobile din Germania au un număr de circa 500.000 de angajați și generează vânzări de circa 200 de miliarde euro anual.

Din punct de vedere al siguranței, reprezentanții vânzătorilor de automobile susțin că spațiile largi din showroom-uri vor permite păstrarea cu ușurință a distanțării sociale.

Decizia guvernului condus de Angela Merkel prevede ridicarea restricțiilor de funcționare pentru spațiile de retail de până la 800 de metri pătrați, dar restricțiile nu se aplică la dealeri auto, magazine de biciclete sau librării. Restul de magazine și spații comerciale rămân deschise până pe 4 mai. Restaurantele, sălile de gimnastică și barurile rămân închise fără termen, iar evenimentele mari, concerte, meciuri sportive sau festivaluri vor fi permise cel mai devreme la sfârșitul lui august.

Compania Dacia, parte a Renault Group, a decis să repornească activitatea uzinei din România pe 21 aprilie, în Uzina Mecanică, și din 4 mai în uzina de Uzina de Vehicule. De asemenea, în 21 aprilie vor începe activitatea cei de la Presaj, pentru a pregăti repornirea producției de mașini. Angajații vor veni la muncă, pe 21 aprilie, pe bază de voluntariat.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
vanzari dacia germania
redeschidere vanzari dacia