Daimler Truck primește rating favorabil înainte de listare

Daimler Truck primește rating favorabil înainte de listare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 oct 2021

Divizia de camioane a Mercedes-Benz, Daimler Truck, care se află în plin proces de separare, după ce acționarii au votat într-o proporție semnificativă propunerea făcută de conducerea executivă a companiei, a primit primul rating de la o agenție specializată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Primele ratinguri de investiții ale viitoarei companii Daimler Truck Holding AG au fost acordate de Moody’s și S&P Global Ratings, care apreciază compania ca fiind stabilă.

Listarea pe bursa din Frankfurt până la sfârșitul acestui an a diviziei de camioane a Mercedes-Benz este apreciată de analiștii de la Moody’s cu un rating BBB+ (outlook stable), iar de cei de la S&P Global Ratings cu un A3 (de asemenea, outlook stable), confirmând investiția în noua companie.

„Aceste ratinguri sunt confirmarea că Daimler Truck este gata pentru independență – ghidată de o strategie clară și cu un puternic profil financiar. Acestea vor susține creșterea în segmentul de servicii servicii financiare și ambiția noastră de a atinge marje ridicate”, a declarat Jochen Goetz, CFO Daimler Truck AG.

S&P menționează că „Daimler Truck a dezvoltat o hartă a profitabilității ambițioasă pentru îmbunătățirea rezilienței performanțelor operațional pe parcursul transformării industriei și este pregătită pentru tranziția energetică la vehicule cu zero emisii”.

Mood’s, la rândul ei, precizează că „Ratingul reflectă scalarea substanțială a grupului ca cel mai mare producător modnial de vehicule comerciale după venituri”.

Pe 11 noiembrie este programată Capital Market Day, ziua în care Martin Daum, CEO al Daimler Truck, și cei din Consiliul de Adminsitrație vor răspunde întrebărilor analiștilor și vor oferi informații relevante referitoare la noua companie. Listarea este programată pentru luna decembrie, urmând să fie anunțată data exactă.

 Dacia a inițiat o rechemare pentru noua generație Sandero CITEȘTE ȘI Dacia a inițiat o rechemare pentru noua generație Sandero

Separarea celor două businessuri ale Daimler presupune crearea Daimler Truck Holding AG, care va prelua activitățile de producție de camioane și autobuze (în prezent Daimler Truck AG), în timp ce compania care rămâne cu activitățile de producție de autoturisme și vehicule comerciale ușoare va fi redenumită din Daimler AG în Mercedes-Benz Group AG, începând cu 1 februarie 2022. Compania a anunțat deja o serie de transferuri ale executivilor din grup, în consiliile de administrație, pentru a separa complet cele două businessuri, la momentul desprinderii Daimler Truck AG.

Până acum, cele două activități de producție a autoturismelor și, respectiv, camioanelor erau desfășurate în cadrul unor companii subsidiare închise, deținute integral de Daimler AG.

După separare, acționarii Daimler AG vor primi prin distribuire proporțională 65% din acțiunile noii companii Daimler Truck Holding AG. Restul de acțiuni vor fi distribuite între Daimler AG, care va păstra 35%, diferența urmând să fie listată la bursa din Frankfurt.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler truck
separare daimler ag
mercedes benz group