Acționarii Daimler AG au votat separarea afacerii cu camioane Mercedes-Benz. Noua companie va fi listată pe bursă

Acționarii Daimler AG au votat separarea afacerii cu camioane Mercedes-Benz. Noua companie va fi listată pe bursă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 oct 2021

Adunarea Generală a Acționarilor Daimler AG, producătorul mașinilor și camioanelor Mercedes-Benz, a votat propunerea făcută de conducerea companiei de separare a celor două afaceri, cea cu autoturisme și vehicule comerciale ușoare, de cea cu camioane. Noua companie va fi înființată și listată pe bursă în această toamnă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Începând din această toamnă, Daimler AG va rămâne doar producător de autoturisme și LCV-uri, odată cu separarea afacerii cu camioane și înființarea unei noi companii, care se va chema Daimler Truck Holding AG și va fi listată pe bursa din Frankfurt. Acționarii vor primi acțiuni în cuantum proporțional cu cel deținut la Daimler AG. Ulterior, Daimler AG se va redenumi Mercedes-Benz AG, începând din 1 februarie 2022.

„Compania noastră ia decizii corecte la momentul corect pentru a salva sustenabil succesul. Daimler Truck și Mercedes-Benz vor fi capabile să contribuie la transformarea industriei cu mai mult succes având o libertate antreprenorială completă și o structură de management independentă. Prin separarea afacerii cu camioane, țintim să creăm valoare pentru ațcionarii noștri, să creștem profitabilitatea și să exxpoatăm la maxim potențialul”, a transmis Bern Pieschetrieder, președinte al Consiliului de Supervizori al Daimler AG.

VIDEO & FOTO Rolls Royce a prezentat primul său model electric \ CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Rolls Royce a prezentat primul său model electric "superluxos" și a anunțat când devine marcă exclusiv electrică

„Daimler se separă în două puternice și independente companii. Cu această decisivă realiniere în entități de bază, țintim să creăm valoarea pentru acționari”, a declarat și Ola Lallenius, CEO al Daimler AG și al Mercedes-Benz AG, actuala companie subsidiară care produce autoturisme.

Noua companie Daimler Truck Holding AG va fi condusă de Martin Daum, care în prezent este CEo al Daimler Truck AG, subsidiară a Daimler AG.

Cota de acțiuni ce va fi repartizată actualilor acționari Daimler este de 65%. Diferența de 35% va di reținută de Daimler AG, din care 5% va fi transferată ulterior fondului de pensii al companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler separare camioane
daimler spin off