Despăgubiri de 100.000 de dolari pentru cinci proprietari de mașini VW cu motoare diesel

Despăgubiri de 100.000 de dolari pentru cinci proprietari de mașini VW cu motoare diesel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 mar 2020

Un tribunal din California a decis să acorde câtorva proprietari de mașini VW despăgubiri în valoare de 100.000 de dolari, pentru că le-au fost vândute mașini diesel ce emiteau noxe peste limitele legale. Suma a fost mult diminuată față de solicitările avocaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cinci persoane, proprietari de mașini Volkswagen, au dat în judecată compania și au cerut despăgubiri pentru că au primit vehicule care poluau în exces, față de datele înscrise în documentele mașinii. Cei cinci au făcut parte dintr-un grup care au inițiat un proces colectiv, dar au preferat în cele din urmă să-și separe dosarele, potrivit Automotive News.

Anterior, judecătorii le acordaseră despăgubiri de 5.747 dolari, ca daune compensatorii, după ce o parte dintr-un total de 10 plângeri fuseseră respinse.

VW a declarat că apreciază faptul că judecătorii au respins unele plângeri, dar va face apel pentru a se reduce suma despăgubirilor. Compania spune că suma excede limitelor constituționale și va cere judecătorilor reducerea cuantumului.

Rechemare pentru Mazda 3 și CX-30: mașinile pot frâna brusc în trafic, riscând tamponări din spate CITEȘTE ȘI Rechemare pentru Mazda 3 și CX-30: mașinile pot frâna brusc în trafic, riscând tamponări din spate

Scandalul diesel a costat VW Group peste 30 miliarde dolari, amenzi, penalizări și răscumpărări (buy-back) ale mașinilor. Compania și-a făcut anul trecut provizioanre de 5,5 miliarde euro pentru procesele și dosarele afalte pe rol, la nivel global.

În urmă cu o săptămână, un tribunal federal din SUA a aprobat o despăgubire de 96,5 milioane dolari între VW și proprietarii a 98.000 de vehicule cu un nivel de emisii peste cel legal.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw diesel
scandal diesel
motoare diesel vw
despăgubiri vw sua