Didi Chuxing, firma care a scos Uber de pe piața chineză, a atras 5,5 mld. dolari de la investitori. Banii vor fi folosiți pentru extindere și inteligență artificială

Didi Chuxing, firma care a scos Uber de pe piața chineză, a atras 5,5 mld. dolari de la investitori. Banii vor fi folosiți pentru extindere și inteligență artificială
scris 28 apr 2017

Compania chineză Didi Chuxing, care a preluat în urmă cu aproape un an operațiunile din China ale companiei de servicii de transport Uber - cu care concurase până atunci, a atras o finanțare de 5,5 milairde de dolari de la un grup de investitori. Banii vor fi folosiți pentru extinderea companiei la nivel global și investiții în inteligența artificială (AI), potrivit MarketWatch.

Infuzia de capital urcă valoarea totală a companiei la peste 50 de miliarde de dolari, Didi devenind astfel cel mai valoros start-up din China, susțin surse citate de Bloomberg.

În august 2016, Didi a preluat divizia din China a cunoscutei companii americane de ride-sharing Uber. Compania americană, prezentă și în România, a fost nevoită să iasă de pe piața din China chiar din cauza competiției costisitoare cu rivalul chinez.

Didi a încheiat anterior acorduri de colaborare cu operatorii Lyft (SUA), Ola (India) și Grad (Asia de Sud-Est), pentru a crea o forță globală care să concureze Uber.

Trenurile de metrou vor circula direct, din 1 mai, între Gara de Nord și Străulești CITEȘTE ȘI Trenurile de metrou vor circula direct, din 1 mai, între Gara de Nord și Străulești

Luna trecută, Didi a inaugurat, în California, un centru de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, la care vrea să atragă cei mai talentanți ingineri pentru dezvoltarea unor tehnologii destinate mașinilor autonome, soluțiilor de securitate și nu numai.

Printre investitorii Didi se numără Alibaba și Tencent Holdings. Cea mai recentă finanțare a venit de la China Merchants Bank și conglomeratul japonezii SoftBank.

Anul trecut, compania chineză a atras 7,3 miliarde de dolari de la investitori, inclusiv 1 miliard de dolari de la Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
didi chuxing
didi
uber
ride sharing
tarnsport
investitie
finantare
capital
china
intelugenta artificiala
ai
fara sofer
masini autonome
auto